fotókkal

2020.01.20. 12:07

A Bikini koncertezett Nyíradony gáláján

A várossá válás 28. évfordulójának ünnepére sokan gyűltek össze a helyi sportcsarnokban.

Fotó: Tulipán Csilla

A színpadi műsor gerincét a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola műsora adta, amelyet a Kölcsey-gimnázium érettségizni készülő diákjainak tánca egészítette ki. Már hagyomány a városban, hogy ezen az alkalmon kitüntetéseket adományoz a helyi önkormányzat. Az „Akikre Büszkék Vagyunk„ díj tulajdonosa a tengeren túl tevékenykedő magyar közösségek életét szervező nyíradonyi származású Illés Bertold lett, a „Nyíradony Pro Urbe” díj pedig Jármy Tamásné nyugalmazott pedagógus kezébe került. Ezután a Bikini koncertezett, majd ajándéksorsolás zárta a műsort.

Vendégek Nyíradonyról

Papp Mihálynét és Bodolai Miklósnét régi, jó barátság fűzi össze, így együtt látogattak el a városnapi gálára. – Nagyon szeretjük a városunkat, a gálaműsorokat, jó látni, hogyan cseperednek fel a fiatalok. A táncosok műsora tetszett a leginkább, próbáljuk őrizni a helyi hagyományokat, azáltal, hogy jelen vagyunk ezeken a programokon – nyilatkozta a két barátnő.

 

A debreceni Kvesztár László ezer szállal kötődik Nyíradonyhoz, hiszen valaha a város egyik népszerű focistája volt, így nagyon sok barátja él itt. A városnapra 13 esztendős lányát kísérte el, aki a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola színeiben latin táncokat táncolva lépett fel a programon. – A lányom fellépése és a régi barátokkal való találkozás vonzott ide, mindig örömmel jövök Nyíradonyba.

Szilágyi György nyugdíjas éveiben jár, s egész életét a járási székhelyen dolgozta le. – Szeretem látni a város gyarapodását, minden évben itt vagyok, mert nagyon érdekel, kik a kitüntetettek. Büszke vagyok arra, hogy itt születtem, itt élek most is. A közéletben én is részt vettem egykor, s jó látni, milyen dinamikusan fejlődik településünk.

Tulipán Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában