jótékonysági koncert

2019.12.20. 20:28

Zenével tisztelegtek Sesztina Jenő előtt

A Debrecenben működő Láthatatlan iskolát támogatta a jótékonysági hangverseny.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

A debreceni Rotary Klub 1993 óta minden évben megrendezi adventi koncertjét, mely lehetőséget teremt a hallgatóság számára nemcsak egy nagyszerű zenei műsor meghallgatására, hanem az egyházvezetők gondolatainak köszönhetően az elmélyedésre is.

– A mai alkalom különlegessége, hogy mindezek mellett szeretnénk méltó módon fejet hajtani a klub alapító elnöke, városunk nagyszerű polgára, Sesztina Jenő emléke előtt – hangsúlyozta köszöntőjében Soós Csaba Zoltán, a Rotary Klub Debrecen elnöke a Nagytemplomban tartott pénteki hangversenyen.

Sesztina Jenő 1928-ban alapította meg Debrecenben a Rotary Klubot, mely felkarolta, segítette a város szegényeit, tagjai jelentős támogatást nyújtottak a helyi kulturális élet szervezeteinek, és intézményeinek fejlesztéséhez. A mai „rotaristák” igyekeznek elődeik méltó örökösei lenni.

– A Rotary célja a szolgálat eszményének ösztönzése, elősegítése. „Rotaristaként” a közösségi szoláglat jegyében támogatjuk a rászorulókat, a hátrányos helyzetűeket, segítjük az új nemzedéket ismereteinek gyarapításában, világlátásuk szélesítésében. A tehetségek támogatása mellett mozgássérült és szociálisan hátrányos fiatalokra is fokozott figyelmet fordítunk – emelte ki a klub elnöke.

Tisztesség és becsület

A Kodály Kórus hangversenyén dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke Sesztina Jenő tetteit méltatta, aki a református egyház hűséges tagja volt – nem csak szavakkal. Dr. Krakomperger Zoltán, a debreceni Szent Anna-székesegyház plébánosának adventi gondolatait is hallhatták a résztvevők, majd dr. Lakner Lajos, a Déri Múzeum igazgatóhelyettese idézte fel a 150 éve született Sesztina Jenő nem mindennapi, példaértékű életútját.

– Kiváló egyénisége, ami alatt mindenekelőtt a tisztességet kell értenünk, ma különösen is elámultatja az élettörténetének olvasóját, legfőképp az, hogyan tudott vagyona és hatalma ellenére tisztességes és becsületes maradni – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában