Helyi kultúra

2019.11.11. 09:31

Márton-napi libasimogató a nyíracsádi óvodában

Élő liba volt a főszereplő a hagyományőrző napon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

November 8-án délelőtt nem elsősorban a gyerekek, hanem egy élő liba volt a főszereplője az idén már második alkalommal megrendezett Márton-napi libanapon a nyírségi település Akácliget Óvodájában.

A gyerekek az óvoda tornatermében gyülekeztek, ahol általuk már jól ismert, libuskákkal kapcsolatos énekeket és körjátékokat adtak elő. Pergéné Erdei Gabriella szülő, akinek ikercsemetéi járnak az intézménybe, meglepetésként egy élő libát is hozott a gyerekeknek.

Gágogott, totyogott

A kétlábú jószág először kicsit megilletődve totyogott, majd hamar feltalálta magát, s magabiztosan mutatta meg ő is, hogy mit tud: gágogott, csapdosta szárnyait, majd pedig „megengedte”, hogy a kicsik egészen közelről, persze szigorú felnőtt felügyelet mellett, meg is nézzék, sőt meg is simogassák a szárnyait.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– Az óvoda hagyományápoló programjának részeként megrendezett libanap idén is nagy élmény volt a gyerekeknek. Egyre fontosabbnak tartjuk, hogy az óvodások közelebbről is megismerkedjenek a háziállatokkal, hisz a háztartások nagy részében a kutyán és a cicán kívül természetes környezetben már alig találkozhatnak szárnyasokkal – tudtuk meg Pósán Ferencné óvodavezetőtől.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában