különleges munkák

2019.11.28. 14:42

Harmadik állomáshelyén az interkulturális tárlat

A nyíradonyi járás nyolc települését járja be az interkulturális tárlat, harmadik állomáshelyén, Bagamérban, novemberben nyolc helyi alkotó is csatlakozott a kiállításhoz.

Fotó: TCS

Zimányi Alajos grafikái, Kerekes Sándor fafaragásai, Elekné Rózsa Erzsébet és Szabó Gyuláné gobleinképei, Somogyi László Gábor, Pénzes Józsefné, Stumpf Ferenc, Gyenge Tamás festményei csatlakoztak a kultúrák közti kommunikációt elősegítő interkulturális képzőművészeti tárlathoz. A megnyitón a helyi általános iskola harmadikos osztálya tartott néptáncbemutatót, majd Erdős Tibor polgármester köszöntője után Tulipán Csilla mentor nyitotta meg a kiállítást. A kiállító roma, svéd, román és magyar nemzetiségű festő- és szobrászművész, népi iparművészekhez csatlakozó helyi alkotókat Nagy Zoltánné méltatta. A közönség nagy örömmel szemlélte Balogh József, Boros Dorina, Petru Comisarschi, Dobosné Hajdu Anikó, Vasiuti Doru, Hanzel Róbert, Tord Lyseving, Milák Róbert, Christea Mircioane és Tímár Márk alkotásait a bagaméri művelődési házban.

Fotó: TCS

TCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában