édes anyanyelvünk

2019.11.13. 08:23

Ezekkel a programokkal ünnepli Debrecen a magyar nyelv napját

Több helyszínen is Weöres Sándort szavalhatunk.

Fotó: Matey István

Az Anyanyelvápolók Szövetségének kezdeményezéseként november 13-án országszerte magyar anyanyelvünket ünnepeljük. Ezt a napot nyilvánította ugyanis a magyar nyelv napjának az Országgyűlés 2011-ben. Ebből az alkalomból a Debreceni Művelődési Központ a város támogatásával egész napos programsorozatot szervez.

A programsorozat kiemelt eseménye a Vojtina Bábszínházban lesz, ahol 11 órakor köszöntőt mond Asbóth Anikó igazgató, majd Balatonfüred felhívásához csatlakozva több száz diákkal együtt a résztvevők Reschofsky György, Varga Nikolett és Vranyecz Artúr előadóművészek közreműködésével szavalják el Weöres Sándor Tíz lépcső című versét. Délelőtt 10 órától Játékos anyanyelvünk címmel a Csapókerti Közösségi Ház kínál játékos nyelvi foglalkozásokat, az érdeklődők ezen a helyszínen Dánielfy Zsolt színművész mellett mondhatnak verset. Városunk szépkorúi is méltón emlékezhetnek meg a magyar nyelv napjáról, őket november 14-én 13 órától a Homokkerti Közösségi Házban várja Beszéljünk magyarul! című, versekkel és kreatív szójátékokkal színesített műsorral a Homokkerti Nyugdíjas Klub.

A józsaiak anyanyelvünk napját a helyi közösségi házban ünnepelhetik, ahol 16 órától interaktív anyanyelvi vetélkedőn vehetnek részt, míg az Újkerti Közösségi Házban Mátyás király történetei mellett óriásplakátokkal is találkozhatunk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában