E-mailen érkezett

2019.11.18. 12:08

Énekkarok találkozója Létavértesen

A Vértesi Református Egyházközösség szervezésében tartották az énekkarok találkozóját, melyre négy településről érkeztek.

Fotó: Szász Ferenc

Bagamér, Kokad, Székelyhíd és Vértes református énekkarai énekelték dalaikat a népes hallgatóság figyelmét ébresztgetve. A kórusok változatos darabokkal álltak elő: sorra kerültek székely–magyar népi üzeneteket hordozó dalok, valamint spirituális jellegű és a lelki ébredés idejében alkotott, érzelmekre s értelemre ható zenei feldolgozások is. Klarinét- és fuvolajáték is gazdagította a programot. Az ünnepélyes alkalom bevezető és zárógondolatait Rozsnyai István helyi lelkész tolmácsolta a megjelenteknek. Az aktuális üzenetekkel átitatott igehirdetést a porcsalmai református lelkész végezte.

A találkozóra felékesített templomban virágdíszek és lángoló kis mécsesek a székely nemzeti egység napját jelképezték: a lángok égetnek és világosságot terjesztenek. A templomi alkalom a Himnusz éneklésével végződött. A szeretetvendégséget megelőzően a szívből fakadó énekek sorából nem hiányozhatott a Székely himnusz sem. Az énektalálkozó végén költői bátorítást hordozó üzenettel búcsúztunk egymástól: Jó dolog dicsérni az Urat! Fiacskáim, csak énekeljetek!

Szász Ferenc, Bagamér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában