advent

2019.11.19. 14:52

Adventi koszorúkat készítettek Nyíracsádon

Családi délutánon kézműveskedtek a görögkatolikusok.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A hagyomány szerint a görögkatolikusok adventi koszorúján hat gyertya ég. Ezért a nyírségi település egyházközségében már november 17-e, az első adventi vasárnap előtti napon kézműves délutánra hívták, várták az érdeklődőket, akik maguk készíthették el saját koszorújukat, amit természetesen haza is vihettek, hogy a ház dísze lehessen a karácsony előtti készület időszakában.

Lakatos Jánosné unokáival, Petrával és Blankával készítette a koszorút | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Közösen szorgoskodtak

Több mint félszázan gyűltek össze a görögkatolikus szolgáltató házban, ahol a szorgos kezek nyomán csodaszép koszorúk születtek. A fiatalok baráti társasággal érkeztek, a kisebbeket testvéreik kísérték el, de voltak nagymamák unokákkal, és természetesen anyukák is gyermekeikkel.

Szemánné Szmirnyák Erika minden évben eljön lányaival a kézműves délutánra | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Szemánné Szmirnyák Erika lányaival már tavaly is részt vett a kézműves délutánon, ezért idén sem volt kérdés, hogy közösen készítik el az ünnepi koszorút. Lakatos Jánosné két unokájával, Petrával és Blankával jött, Hajduné Bilák Gabriella, Hudácskóné Munkácsi Marianna pedig fiaival szorgoskodott. Gulyás Jánosné mindhárom gyermekét magával hozta, bár a kis Eszter még csak a babakocsiból figyelte bátyjai és anyukája munkáját.

A Gulyás család közösen készítette a koszorút | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A szükséges eszközöket a görögkatolikus egyházközség biztosította, az elkészült koszorúkat pedig Tóth Elek parókus atya november 17-én, vasárnap meg is áldotta.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Birki Lili (balra) testvérével, Pannával ügyeskedett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában