Ki mit tud? is volt

2019.10.08. 08:36

Jubileumi évszámot ünnepeltek a Dóczyban

Újraalakulásának 20. évét ünnepli az oktatási intézmény a 17. Matula-napokon.

Fotó: Kiss Annamarie

A Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma ismét megrendezi a Matula-napokat, melynek programjai kiterjednek az intézmény közösségi és hitéleti, sport- és művészeti területeire is.

A vértanúk emléke

Az ünnep az intézmény egykori diákja és tanára, Szabó Magda Kossuth-díjas író október 5-i születésnapja és Dóczy Gedeon október 10-i névnapja köré szerveződik.

Az eseménysor hétfő dél­előtt hétkezdő istentisztelettel indult a Kossuth utcai református templomban Szilágyi Gábor Miklós kisújszállási református lelkipásztor vezetésével, majd a Hősök temetőjében folytatódott, ahol a résztvevők koszorúzással egybekötött főhajtással emlékeztek meg az aradi vértanúkról.

A megemlékezés kedden 14 órakor Szabó Magda sírjánál, valamint Dóczy Gedeon, Koncz Aurélné Karácson Ottília, Kunszabóné Dancs Edit, dr. Kopányi Mária egykori intézményvezetők nyughelyénél folytatódik a Köztemetőben.

Művésztanárok kiállítása.

 

A következő napokban Szabó Magda és Dóczy Gedeon előtt tisztelegve az iskola rendhagyó irodalom- és történelemórát, és a városi gimnáziumok számára irodalmi-történelmi emlékversenyt rendez, és kiállítás tekinthető meg az intézmény alkotótanárainak munkáiból a Dóczy Galériában. A XVII. Matula-napokat október 13-án délelőtt ünnepi családi istentisztelet zárja a Református Kistemplomban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában