Legyünk az örömhír fogadói!

2019.10.30. 21:03

Alapításának 15. évfordulóját ünnepli a Magyar Katolikus Rádió

Neves helyi művészekkel, zenészekkel és a rádió munkatársaival találkozhatott a debreceni közönség szerda este a Kölcsey Központban a rádió alapításának 15. évfordulója alkalmából.

Fotó: Kiss Annamarie

A hallgatók a rádió jubileumi ünnepségén vehettek részt, ahol irodalmi művekkel, zenei produkciókkal várták őket. Fellépett többek között dr. Duffek Mihály zongoraművész, ifj. Duffek Mihály fagottművész is. A rádió a fővároson kívül 6 vidéki helyszínen ünnepli együtt hallgatóival alapítási évfordulóját.

Színes műsorok

„Azzal a céllal jött létre 15 évvel ezelőtt a rádió, hogy az úgynevezett preevangelizáció eszköze legyen. A mi feladatunk és egyben küldetésünk, hogy olyan embereket is megszólítsunk, akik ma még nem tartják magukat vallásosnak.”

Az egyház társadalmi tanítását kell közvetítenünk. Mindazt a fontos dolgot, amit az egyház a világról gondol, éppen ezért a katolikus rádió műsora nem klasszikus értelemben vett vallási műsor – mondta el dr. Radetzky András, a Magyar Katolikus Rádió (MKR) vezérigazgató-helyettese a rendezvényt kísérő sajtótájékoztatón. A rádióban kulturális, közéleti, irodalmi, művészeti témákban hallhatóak műsorok, és ezek mellett imádságok, szentmise-közvetítések is. A rádió jelenleg 20 analóg FM-frekvencián hallható, ez 3 és fél millió emberhez jut el, napi hallgatósága pedig meghaladja a 170 ezer főt. Pár napja már okostelefonról is elérhető a MKR hivatalos, új mobiltelefon-alkalmazása. Általa földrajzi korlátok nélkül bárhonnan, bármikor hallhatóak az élő műsorok, böngészhető az archívum, olvashatók a hírek.

 

Helyi témák

A műsorok tekintetében igyekeznek helyi híreket és programokat is közölni, többek között a cívisvárosból. – Kulturális és közéleti témákat is feldolgozunk, illetve figyelem, hogy a római katolikus és a görögkatolikus egyháznak milyen történései vannak, ráadásul szerencsés itt a helyzet, mert ebben a városban három egyház is nagyon jól együttműködik, így a reformátusok nagyobb rendezvényeiről ugyanúgy beszámolunk. Vasárnap kivételével minden nap tíz percet Debrecenről is beszámolunk. Ebben van egy hírblokk, és jut még egy beszélgetés. Ezentúl témákat is tudunk adni, amiket nem feltétlenül helyben dolgozunk fel, hanem Budapesten, a központban – mondta el a Naplónak Mikos Ákos, a MKR szerkesztője.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában