különleges koncertsorozat

2019.08.22. 11:35

Klasszikusok mindenkinek

Több újdonsággal is szolgált a virágkarnevál, egy volt közülük a Klasszikusok éjszakája.

Fotó: Matey István

Nem mindennapi élményben részesülhettek, akik a közelmúltban meghallgatták a Klasszikusok éjszakájának dallamait. A koncertsorozat célja az volt, hogy a komolyzene a széles közönség számára is elérhető legyen. A Kodály Filharmónia már több nyilvános, köztéri fellépést szervezett annak érdekében, hogy minél többen szeressék meg a klasszikus zenét, legutóbb például a Hal közben megtartott évadzáró ünnepélyen adtak nagyszabású, ingyenes koncertet, de találkozhattunk velük az idei Campus Fesztiválon is.

Az est a Református Nagytemplomban Miklósa Erika (ének), Tóth László (trombita) és Somogyi-Tóth Dániel (orgona) templomi hangversenyével kezdődött. Ezt követően Carl Orff Carmina Buranáját három kórus, három sztárvendég és két zenei együttes szólaltatta meg a Kossuth téren. Miklósa Erika, Haja Zsolt és Szerekován János, a Talamba Ütőegyüttes, a Kodály Filharmonikusok, a Kodály Kórus Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara és a Lautitia Kóruscsalád is közreműködött a produkcióban, melyet kivetítőn is megtekinthetett a karneváli közönség, mivel a népszerű dallamok az érdeklődőket szép számmal csábították a helyszínre. A Klasszikusok éjszakáját Mozart Egy kis éji zenéje zárta a Kossuth tér Kamaraszínpadán.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában