Kacathangszerek

2019.06.05. 12:51

Ifjú alkalmi zenészek háromszoros sikere

Lelkes csapat kovácsolódott össze a kacathangszeres muzsikálás révén.

default

Fotó: Miska Andrea

  • Ebben az évben is megkísérelte saját rekordját megdönteni a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI; hétfő délután több százan gyűltek össze, hogy valódi és alkalmi hangszerekkel együtt zenéljenek, azért, hogy jól érezzék magukat és tovább építsék közösségüket.
  • A rendezvényre más településről is érkezett „erősítés”, valamint a programot színesítette a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonáinak fegyverzeti bemutatója, valamint a rendőrség munkatársainak meglepetései.
  • Három a magyar igazság! – tartja a közmondás és a Móra-iskola diákjai, akik idén újult erővel futottak neki az általuk tartott magyar rekord megdöntésének.

    Ha számokba akarjuk önteni a kacathangszeres rekordot, akkor 497 és 700! Ennyien emelték ugyanis magasba hangszereiket az elmúlt esztendőkben Hajdúdorogon – tudtuk meg a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI vezetőjétől.

    – Ebben az évben amellett, hogy újabb rekordot szeretnénk felállítani, a legfontosabb feladatot az adta, hogy családi egységet alkotva, színes és látványos programokkal kedveskedjünk a gyerekeknek. Ezért a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonáinak fegyverzeti bemutatója mellett a rendőrség munkatársai is érdekes feladatokkal lepik meg a diákokat – emelte ki Nagy Ilona. – Célunk, hogy a Móra családi napján közelebb kerüljünk egymáshoz, hiszen a közös élmény egy csapattá kovácsolja a diákok, szülők és pedagógusok társaságát – tette hozzá.

    Fotó: Miska Andrea

    Úton az újabb rekord felé

    A délután fénypontja azonban mégiscsak a rekord felállítása volt. Gyülekezett a tömeg, érkeztek hajdúnánási tanulók és helyi óvodások, akik saját limlomokból eszkábált csörgőikkel álltak a kezdeményezés mellé.

    A hangulatért felelős X-faktoros Stolen Beat zenekar is rákezdett fél három körül, hogy minél több diákot vonzzon a nagyszínpad előtti térre. A siker nem maradt el, fél órával később már egy gombostűt sem lehetett leejteni a strandfürdő rendezvényterén.

    Háromkor eldördült a képzeletbeli startpisztoly is, kezdetét vette a zenés dzsembori. A diákok egységet alkotva egyszerre zendítettek rá a „Csendülj, pendülj…” népdalra, melynek zenei kíséretét a házi készítésű dobok, csörgők hangja adta. Sebestyén István, a rekord hitelesítője, aki immár három esztendeje maga is a Móra-család tiszteletbeli tagja, bőszen számlálta meg az összegyűlt gyermeksereget.

    Késő délutánra az is kiderült, hogy a diákok a kacathangszeres zenélésben egyedülálló teljesítményt nyújtottak, azonban újabb rekordot nem sikerült felállítaniuk.

    Ugyanakkor az mindenképp borítékolható, hogy a remek szervezésének köszönhetően jó volt egy napra a Móra-család tagjának lenni. Ékes bizonyítéka ennek a számtalan boldogságtól csillogó szempár, mely ezen a napsütéses délutánon beragyogta a strandfürdő rendezvényterét.

    Miska Andrea

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában