megemlékezés

2019.06.09. 10:49

Érettségi találkozó 66 év után is

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium 1953-ban végzett osztályának tagjai tartottak találkozót szombaton a cívisváros egyik vendéglőjében.

Fotó: Kiss Annamarie

Az oktatási intézmény eredetileg a Szent Anna utcai, 1903-ban alapított piarista gimnázium, ami az 1949-es államosításakor a Révai Miklós nevet viselte, aztán 1953-ban már az Állami Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium volt a neve. A most összegyűlt urak a Révai / Csokonai egyik elsőként indított osztályának tagjaiként végeztek ott. A Jarobin Zoltánné osztályfőnök vezette 4/d-s csoport 32 tanulóval kezdett, s végül 28-an tettek sikeres érettségit.

A szombati megemlékezés résztvevői Győrből, Budapestről és Debrecenből érkeztek, de sajnos már csak öten: dr. Dézsi Csaba, Diószegi Ferenc, Farkasinszky Tibor, dr. Kiss Lajos és Vass György. Elmondásuk szerint nagyon jó szellemű volt az osztályuk. Humán gimnazistákként latint is tanultak az orosz mellett, és sokuk szerzett diplomát. Így orvos, katonatiszt, gépész- és agrármérnök, pedagógus, valamint nyomdász és zenetanár is lett azokból a fiatalokból, akik éppen 66 éve végeztek a Csokonaiban.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában