Közlekedés

2024.05.18. 10:15

Öröm a helyieknek: újabb traffiboxot helyeztek ki Debrecenben

Haon.hu

Sok kisgyermekes család és idős személy panaszkodott arról, hogy a Töhötöm utcán a 30 km/h-ás sebességkorlátot nem betartva közlekednek az emberek - olvasható Barcsa Lajos alpolgármester közösségi oldalán, aki beszámolt az új traffibox működéséről. 

A traffibox miatt várhatóan jelentősen csökken a gyorshajtók száma
A traffibox - amelyről Barcsa Lajos alpolgármester számolt be - miatt várhatóan jelentősen csökken a gyorshajtók száma
Forrás: Facebook / Barcsa Lajos

Mint azt a bejegyzésében írta, a lakók egészségét, életét féltve döntöttek egy traffibox kihelyezése mellett annak érdekében, hogy az erre közlekedők betartsák a sebességhatárokat. De nem ez az egyetlen új traffibox Debrecenben, ugyanis alig néhány hete a Fészek lakópark lakosai is úgy döntöttek, szeretnék, ha a Tócópart utcán is lenne egy.

Könnyen megtréfálhat a traffibox

Debrecenben amúgy már több helyen is sikeresen vizsgázott a készülék, a Szabó Kálmán utca 20. és a Budai Nagy Antal utca 140. szám előtt működő sebességmérők miatt könnyebb kiszűrni a szabálytalankodókat. Korábban megírtuk, az autósok trükkös eszközöknek tartják, egyrészt mert bár látják az eszközöket, nem lehet tudni róluk, hogy éppen van-e bennük sebességmérő, emiatt akkor is lassítják a forgalmat, ha épp nem mérnek. Másrészt, mivel forgatható traffipaxokról van szó, azt sem lehet messziről kiszűrni, hogy merrefelé mér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában