Közlekedés

2024.04.10. 21:24

Kiderült, hol lesz új traffibox Debrecenben

Döntöttek a Fészek lakóparkban élők.

Haon.hu

Új helyszínen vadásznak a gyorshajtókra Debrecenben

Forrás: illusztráció / MW-archív

Március végétől április 9-ig szavazhattak arra a debreceni Fészek lakóparkban élők, legyen-e traffibox a Tócópart utcán, vagy sem. A helyiek korábban Széles Diánához fordultak azzal, hogy az autósok a korlátozó tábla ellenére a megengedett sebességet túllépve közlekednek ott, az alpolgármester pedig a lakókra bízta a döntést. Szerdán aztán Széles Diána közölte a végeredményt a Facebook-oldalán:

63-37 százalékos arányban győztek az igenek, így elindítják a traffibox megrendelését.

Az alpolgármester azt írta, a beszerzési eljárással párhuzamosan a tervezést és az engedélyezést is megkezdik. „Ezen eljárásokat, melyek lefuttatása több hétbe kerül, az önkormányzat bonyolítja, valamint a költségeket is az önkormányzat állja. A traffibox az üzembe helyezést követően a rendőrség kezelésében és ellenőrzése alatt fog működni” – tette hozzá.

Széles Diána a bejegyzésben mindenkinek megköszönte a döntésben való részvételt, majd a közlekedési szabályok betartására is felhívta a figyelmet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában