Átadó

2024.05.26. 19:36

Olyan játszóteret kaptak gyereknapra a hajdúdorogiak, amit még a nagyvárosiak is megirigyelhetnek – fotókkal

A belügyminisztérium támogatásából alakított ki új közösségi teret Hajdúdorog önkormányzata. A város fürdője előtti zöld területen egy modern, a gyerekek szinte minden igényét kielégítő, biztonságos játszótér várja a gyerekeket.

Bekecs Sándor

Ennél jobb ajándékot nem is kaphattak volna a gyermeknap alkalmából a kicsik

Forrás: Molnár Péter

Gyereknap alkalmából avatták fel Hajdúdorog legújabb játszóterét május 26-án, délután. Az önkormányzat mintegy 134 millió forint belügyminisztériumi támogatásból alakított ki egy modern közösségi teret a fürdő előtti területen. Többek között új játszóeszközök, drótkötélpálya, homokozó, teqball- és ping-pong asztalok is várják a kicsiket és nagyokat a játszótéren.

A gyerekek azonnal ki is próbálták a játszótér eszközeit
A gyerekek azonnal ki is próbálták a játszótér eszközeit
Forrás: Molnár Péter

– A strandfürdő előtti terület a belügyminisztériumi forrásnak köszönhetően teljes mértékben megújult. Itt korábban egy teljesen érintetlen zöldterület volt, nyugati oldalán két sportpályával, melyek továbbgondolásából született az ötlet, hogy egy komplex szabadidőparkká fejlesszük ezt a területet – fogalmazott beszédében Horváth Zoltán polgármester. Mint kifejtette, a mai kor követelményeinek megfelelő biztonságú, esztétikus, a gyerekek igényeit figyelembe vevő játszótér épült. A projekt részeként épült pumpapálya; kerékpárszervízt helyeztek ki és nyilvános mosdót is telepítettek.

Horváth Zoltán polgármester elmondta, itt nem akarnak megállni
Horváth Zoltán polgármester elmondta, itt nem akarnak megállni
Forrás: Molnár Péter

– A strandfürdő környezetében igyekszünk olyan rekreációs városrészt kialakítani, amelynek egyik határozott lépése volt a mostani beruházás, de nem szeretnénk itt megállni. Vannak további ötleteink, melyekhez természetesen forrást is tudnunk kell párosítani a jövőben – hangsúlyozta a polgármester. A tervek között szerepel egyebek mellett műfüves futballpálya, kondipark és futópálya kialakítása.

Az új játszótér egy újabb példája a mostani városvezetőség eredményességének

– Ez az önkormányzati ciklus olyan, mint a növénytermesztés: most érkeztünk a szüretelés idejéhez. Viszont ahhoz, hogy szüretelni tudjunk, nagyon sok munkát kellett elvégeznünk. Emögött a játszótér, illetve szabadidőpark kialakítása mögött is rengeteg munka van. Így tudjuk a gyümölcsét élvezni most és a jövőben is – fogalmazott Hajdúdorog polgármestere. Elmondta, a jövőben a Vasvári Pál és a Petőfi téri parkokat is felújítják. Cél, hogy modern kisvárosi képet mutasson a város központja is.

Nem maradhatott el az ünnepélyes szalagátvágás sem
Nem maradhatott el az ünnepélyes szalagátvágás sem
Forrás: Molnár Péter

– Rengeteg munka, s igazi csapatmunka van egy-egy ilyen beruházás mögött. Beérni látszik annak a hozzáállásnak az eredménye, amelyet a város vezetése képvisel a mostani önkormányzati ciklus elejétől kezdve. Kézzelfoghatóvá és szemmel jól láthatóvá váltak az eredmények – emelte ki Horváth Zoltán. Hozzátette, Hajdúdorog jó úton jár, partnerekre talált és a jövőben is az a cél, hogy szebbé, élhetőbbé tegyék a várost.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában