Kampány

2024.05.21. 18:32

Hajdúsámsonban és Nyíradonyban is nagy tétje van a választásnak – fotókkal

Három utcai fórumot is rendeztek vármegyénkben május 21-én, kedden. Lázár János Debrecen mellett Hajdúsámsonba és Nyíradonyba is ellátogatott.

Balogh Efraim

Lázár János építési és közlekedési miniszter (jobbra) többek között Antal Szabolcs polgármester (középen) és Tasó László országgyűlési képviselő (balra) társaságában vett részt a hajdúsámsoni utcai fórumon

Forrás: Molnár Péter

Lázár János építési és közlekedési miniszter utcai fórumon járt Debrecenben kedd délelőtt. Az eseményt követően két további településre látogatott, elsőként Hajdúsámsonba, ahol csatlakozott hozzá Tasó László országgyűlési képviselő, Papp László, Debrecen polgármestere és Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere is.

Lázár János Debrecen, Haon, Debrecen, utcai fórum, Lázár János miniszter, nyíradony, hajdúsámson
Balról: Tasó László országgyűlési képviselő, Antal Szabolcs polgármester, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Papp László polgármester a hajdúsámsoni utcai fórumon
Forrás:  Molnár Péter

Hajdúsámson szinte már kertvárosa Debrecennek

Tasó László elmondta, hogy Debrecen, Hajdúsámson és Nyíradony is érintettek a 471-es úton zajló munkálatokban. Utóbbi településről indult el 2016-ban a főút felújításával kapcsolatos program, ami Hajdúsámsonban folytatódott. Végül Debrecenhez értek, ahol egy három kilométer hosszú szakaszból már csak 1000 méter hiányzik, a projekt befejezéséhez pedig forrásra van szükség.

Nagyon fontos, hogy minél hamarabb megépüljön Hajdúsámsonban a még hiányzó, de az odaköltözőket kiszolgáló infrastruktúra. Arra is ígéretet kaptunk Debrecen polgármesterétől és miniszter úrtól, hogy nemcsak a megtervezett fő gerincvezeték kiépítésére lesz forrása Hajdúsámsonnak, hanem a mintegy 800 millió forintos költséget jelentő belső munkálatokra is 

– húzta alá. Majd hozzátette: kétezer fővel gyarapodott a sámsoni lakosság száma az előző öt évhez képest, illetve majd’ ugyanennyien szeretnének lakcímet azok közül, akik oda építkeztek, de nem vettek igénybe támogatást (például CSOK).

– Hajdúsámson szinte már kertvárosa Debrecennek, és természetszerűen össze fognak majd épülni, ebben pedig segíteni fogunk – hangsúlyozta Tasó László. Beszélt a Nyíradonyt érintő kérdésekről is. Rávilágított, hogy egyik legfontosabb céljuk a Tudományos és Technológiai Park fejlesztése, ugyanis szeretnék, ha a vállalkozások számára Nyíradony is célpont lenne, és várják a befektetőket annak érdekében, hogy a lakosok helyben dolgozzanak. Elmondta, hogy a hajdúsámsoni munkaképes korban lévők 70 százaléka dolgozik Debrecenben, a nyíradonyiaknak pedig mintegy 50 százaléka.

Hangsúlyozta, a cél az, hogy ne költözzön mindenki Debrecenbe, mert ez a cívisvárosnak és a kisebb településeknek sem jó. Sokkal inkább a gyors és biztonságos utazás elősegítésére törekszenek, hogy az emberek úgy érezzék, van miért hazamenni. Hozzátette, a választás lelki kérdés is a polgárok jelöltekbe vetett bizalmát illetően, ahogy arról is dönteni kell, hogy a békét választjuk-e (utalva az Ukrajnában dúló háborúra), mert csak akkor lehetünk biztonságban és fejlődőképesek.

– Bár vannak hibák, néha mi is követünk el rossz lépéseket, de csak az hibázik, aki dolgozik. Egy biztos: senki más nem akarja ennyire jó szándékkal és tisztán Magyarország érdekeit szolgálni, és a magyar emberek boldogulását segíteni – foglalta össze Tasó László.

Papp László a hajdúsámsoni utcai fórum során elmondta, hogy Debrecen és Hajdúsámson szinte testvéri viszonyt ápolnak egymással. Hozzátette, az olyan agglomerációs települések esetén, mint Hajdúsámson, szükség van arra, hogy ugyanazt a dinamikus fejlődési pályát tudják befutni, mint amit Debrecen, ebben pedig rendkívül fontos szerepet játszik a barátság és a szövetség.

A június 9-i választás tétje a háború vagy a béke

Azt szeretnénk, ha Debrecen lenne Magyarország második fővárosa, és ha mainál is gazdagabb, erősebb és sokkal nagyobb település lehetne. Eddig minden út Budapestre vezetett, most azt szeretnénk, ha minden út Debrecenbe vinne

 – nyomatékosította Lázár János. Hozzátette, hogy a cél a kelet-magyarországi régió felzárkóztatása, és ezt úgy tudják elérni, ha mindenki ott boldogul, ahová születik. Ehhez pedig azt kell Debrecen kiemelt fejlesztése mellett, hogy a város a környékbeliek számára könnyen és biztonságosan megközelíthető legyen vasúton és közúton egyaránt. Rámutatott a választások tétjére is:

 helyben azt döntik el a szavazók, hogy gyarapodás vagy marakodás lesz. Szerinte kétfajta politikus létezik, az egyik valaki akar lenni, a másik pedig tenni akar valamit. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a június 9-i választás nemcsak a polgármesterekről és a helyi képviselőkről fog szólni, hanem arról is, hogy kik fogják képviselni hazánkat az Európai Parlamentben.

Antal Szabolcs kiemelte, hogy Hajdúsámson a legjobb 20 olyan település között van, amely esetében megugrottak a lakosságnövekedéssel kapcsolatos számok – megjegyezte: ez feladatokat is hoz magával. Rávilágított, hogy a város az elmúlt évek viszontagságai ellenére is tudott fejlődni, ezt pedig bizonyítja, hogy 2019 óta szinte minden ígéretét beváltotta a vezetőség.

Nézni kell azt is, ki milyen ember

Nyíradonyba is ellátogatott Lázár János és Tasó László, hozzájuk csatlakozott Terdik János, Nyíradony fideszes polgármesterjelöltje is. 

Lázár János Debrecen, Haon, Debrecen, utcai fórum, Lázár János miniszter, nyíradony, hajdúsámson
Lázár János építési és közlekedési miniszter és Terdik János polgármesterjelölt a nyíradonyi utcai fórumon beszéltek a választás tétjéről 
Forrás:  Molnár Péter

Az utcafórumon ismertette programtervének négy pontját: szeretné fejleszteni Nyíradony gazdaságát azáltal, hogy támogatja a helyi vállalkozásokat, emellett többek között utak és járdák építését tervezi. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy Nyíradony gondoskodó város legyen, ennek érdekében pedig a teljesség igénye nélkül előtérbe helyezi a bölcsődebővítést és az egészségügy fejlesztését is. Mivel 26 éve szociális területen tölt be vezető pozíciót, Lázár János ennek kapcsán megjegyezte, hogy amikor valaki szavaz, akkor azt is figyelembe kell venni, hogy ki milyen ember, ugyanis ez a tényező a legmeghatározóbb a polgármesterek esetében is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában