Közlekedés

2024.03.19. 20:00

A debreceni Sámsoni út ezen részeit aszfaltozzák

A 471-es főút Debreceni belterületi szakaszának kivitelezése 2023-ban indult. Az elmúlt évben a közműkiváltások jelentették a munkálatok jelentős részét, idén viszont elindulnak az aszfaltozások.

Bekecs Sándor

A beruházás révbe érésével évtizedes álma válhat valóra a környéken élőknek

Forrás: Molnár Péter

A csatlakozó utcák felújításával, majd közműkiváltásokkal indult a 471-es számú főút Debrecen belterületi szakaszának, azaz a Sámsoni útnak a bővítése még 2022-ben. A város keleti részének egyik legforgalmasabb útja nap mint nap okoz bosszúságot a belváros felé igyekvők, vagy a várost Hajdúsámson irányában elhagyók számára. 

A beruházás révbe érésével évtizedes álma válhat valóra a környéken élőknek.  

A debreceni Sámsoni út fejlesztésének első lépését 2022-ben tették meg, ekkor újították fel a kapcsolódó utcák – a Kard, a Diadal és az Acsádi utcák – útburkolatait összesen 1060 folyóméteren. – Emellett a vállalkozó elkészítette a kiviteli terveket, illetve megszerezte a kivitelezéshez szükséges engedélyeket, hozzájárulásokat., majd 2023 tavaszán a Sámsoni úton tereprendezéssel és közműkutatással kezdte meg az előkészítő munkálatokat. 2023-ban jelentős közműkiváltás zajlott, ennek keretében elkészült a teljes beavatkozási szakaszon a gázvezetékek, az ivó- és szennyvízvezetékek kiváltása, valamint az elektromos- és a csapadékcsatorna-hálózat jelentős részének kialakítása is – összegezte az eddig történteket a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium.

Folyamatosak lesznek a forgalmirend-változások

Az idei évben az útszakaszok kialakítása, aszfaltozása jelenti a munkálatok nagyobb részét. Mint arról a napokban beszámoltunk, a 471-es főút főpálya építési munkálatai és technológiai eljárásai miatt március 18-tól várhatóan április 18-ig a Simon István utcát ideiglenesen lezárják, továbbá a Lovas utcán ideiglenesen egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Puska utcáig. Az építési időszak alatt az utcába való behajtás a Sámsoni főútról lesz lehetséges.

Idén a kivitelező a Kőrösi Csoma Sándor utcától a Simon István utcáig tartó szakaszon a szervízút útépítési munkálatain dolgozik. A teljes kivitelezés alatt lévő szakaszon még folyamatban vannak a csapadékvízcsatorna-építések, ezeken felül a vállalkozó megkezdte a Cserei utca útépítési munkálatait is, valamint a hírközlési és az elektromos közművek kiváltási munkái is zajlanak még lokálisan 

– tájékoztatott a minisztérium.  

A munkavégzéssel érintett útszakaszokon és azok környékén az arra közlekedőknek folyamatos forgalmirend-változásokra, forgalmisáv-elhúzásokra, forgalomkorlátozásra, sebességkorlátozásra kell számítaniuk. A Cserei utcai útépítési munkálatok miatt az utcában a közlekedés időszakosan szintén korlátozva lehet. Az ingatlanokra a ki- és bejárás biztosítva lesz, ugyanakkor az ingatlanok előtti parkolás és várakozás már nem lehetséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában