Helyi közélet

2024.04.20. 17:55

Papp László: Munkatársaink rekordgyorsasággal gyűjtötték össze a szükséges ajánlásokat – videóval

A városvezető szombati videójában megköszönte a debrecenieknek a bizalmat és a támogatást.

Haon.hu

Papp László, Debrecen polgármestere

Forrás: Napló-archív

Április 20-án hivatalosan is elkezdődött a kampány, és elindult az aláírásgyűjtés is a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokra. A 7,8 millió választópolgárnak legkésőbb április 19-éig kellett megkapnia a választásokról szóló értesítőt, jelölteket és listákat ajánlóíveken ajánlhatnak.

Papp László, Debrecen polgármestere ezzel összefüggésben szombaton délután közölte: 

munkatársaik rekordgyorsasággal gyűjtötték össze a szükséges aláírásokat.

„1998-tól kezdődően hetedik alkalommal kérjük Debrecen polgárainak bizalmát, támogatását ahhoz, hogy a város fejlődése tovább folytatódhasson” – a városvezető erről a Facebook-oldalára feltöltött videóban beszélt, hozzátéve: az elmúlt néhány esztendő rendkívül nehéz volt, de Debrecennek van mire büszkének lenni. Papp László az aláírások összegyűjtése kapcsán köszönetet mondott a városlakóknak a bizalomért és támogatásért, valamint ígéretet tett, hogy a következő időszakban is a város fejlődésén fognak dolgozni.

„Kérem, támogassák a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit annak érdekében, hogy a 25 évvel ezelőtt kötött szövetségünket meg tudjuk újítani, és tovább tudjunk dolgozni Debrecen fejlődésén, jólétén és biztonságán” – zárta szavait a polgármester.

Az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg április 4-én a névjegyzékben szereplők száma alapján, de a 10 ezer lakos felett a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a törvény határozza meg. A vármegyei jegyzők a vármegyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg. A nemzetiségi választáson induláshoz szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg a választások kitűzésekor, nemzetiségenkénti bontásban, mégpedig települési, vármegyei és országos szintek szerint. Az EP-választáson indulni szándékozó pártoknak egységesen 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában