Fejlemény

2024.04.08. 17:34

Kiderült, mi lesz a most bezárt Kerekerdő Élménypark helyén

A családoknak viszont ezután is lesz hol kikapcsolódniuk, több új helyszínről is tárgyal a tulajdonos.

BDR Média

Azt még nem tudni, hol nyit újra a Kerekerdő Élménypark

Forrás: Napló-archív

Fotó: Matey István

Egy magyar, de nem debreceni kötődésű ingatlanfejlesztő cég vásárolja meg a Kerekerdő Élménypark 14 hektáros területét – mondta el a Cívishírnek Baré Maik. A város keleti részén található szórakoztató centrum tulajdonosa úgy nyilatkozott,

a területen lakóparkok épülnének a jövőben.

A pontos vételárat, hiszen az üzleti titok, nem kívánta elárulni, de milliárdos nagyságrendű összegről van szó.

Az élménypark területét 2012-ben vásárolták meg, beruházásaik összege – tudtuk meg – az évek folyamán megközelítette az egymilliárd forintot. Érdekesség, hogy a vendégeiknek csak ötöde volt helyi vagy környékbeli, a nagy többség messzebbről érkezett. Közülük sokan debreceni, hajdúszoboszlói pihenést kötöttek össze egy-egy élményparki szórakozással.

Ismertségükre jellemző, hogy a Facebook-oldalukat 174 ezren követik. Ezért is voltunk kíváncsiak arra, hogy hol folytatják a tevékenységüket. Mert azzal nem hagynak fel, derült ki a bezárásról szóló közleményükből.

Két-három helyszínről folytatunk tárgyalásokat. Ennél többet éppen azért nem árulhatunk el, mert nincs még végleges döntés. Annyi kijelenthető, hogy a Kerekerdő Élménypark marad a környéken. Az egyik ilyen kiszemelt terület Debrecenben van, egy másik a várostól mintegy 50 kilométerre, sztráda közelében

– tájékoztatott Baré Maik. Hozzátette, az új ingatlan kapcsán arra törekednének, hogy az érintett önkormányzatokkal legalább 25 évre szóló bérleti szerződést kössenek, mert 8-10 évbe telik, mire egy ilyen beruházás legalább a befektetett javak értékét visszahozza. A magyar üzletember cáfolta, hogy Kisvárdára vagy Nagykőrösre költöznének, ahogyan több kommenteló találgatott a közösségi médiában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában