Aludj máskor!

2024.04.11. 12:13

24 órán át buliznak a debreceni középiskolások – fotókkal, videóval

Debrecen város napján rendezték meg a középiskolások körében az egyik legfelkapottabb rendezvényt, a Debrecen24 Aludj máskor című eseményt.

Nagy Emese

Csütörtök reggel a főtéren indult a verseny döntője

Forrás: Czinege Melinda

Vidám középiskolásokkal, zenével és üdvrivalgásokkal telt meg csütörtök reggel a Kossuth tér. A város napján startolt el ugyanis  a Debrecen24 Aludj máskor című 24 órás verseny döntője. Előzetesen már beszámoltunk arról, a rendezvénycélja, hogy megerősítsék a cívisvárosi fiatalok közösségét, és szeressenek Debrecenben élni. A megmérettetésen 12 csapat vesz részt, akik a számok bűvöletében lesznek egy teljes napig 24 (egy teljes napon keresztül tart a verseny), 12 (a résztvevő csapatok száma), 331 (az esztendők száma, amióta szabad királyi város lett Debrecen), 175 (ennyi idő telt el azóta, hogy Debrecen ideiglenesen az ország fővárosa volt), 1 (I. Lipóthoz fűződik, aki megadta a szabad királyi városi rangot Debrecennek, és bevezette a krajcárt). Ezek a szimbolikus számok mind megjelennek a vetélkedő feladataiban.

Az óriási buli megnyitóján Papp László polgármester megkérdezte a megjelentektől: Lesz ma alvás? – amire ők azonnal rávágták, hogy nem! 

Köszönöm, hogy itt vagytok, és a város napját ebben a formában is meg tudjuk élni, közösen. Ez egy nagyon fontos nap Debrecen számára, itt vagyunk a város történelmi központjában, igaz, a mai nap számomra kicsit komolyabb, mint nektek, de megmondom őszintén, szívesebben lennék most veletek együtt, átbuliznánk egy teljes napot, ami úgy vélem, egy rendkívüli dolog

– mondta mosollyal az arcán Papp László, majd jó szórakozást kívánt a középiskolásoknak.

debrecen, városnap, aludj máskor döntő
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Czinege Melinda

Debrecen teret ad a vidámságnak is

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja megjegyezte, ideje van mindig, mindennek, így a komoly feladatoknak is, a sok-sok tanulásnak, az elköteleződéseknek, és ideje van a szórakozásnak, a barátok, közösségek erősítésének. – Érezzétek jól magatokat, legyen felhőtlen, vidám és derűs pillanatok sorozata a mai nap és az éjszaka, hogy legyen miről majd beszélni 10-15 év múlva, amikor majd osztálytalálkozókon felhozzátok, milyen jó is volt az Aludj máskor esemény. Ilyen ez a város, teret ad a komoly lehetőségeknek és fejlődéseknek, és lehetőséget nyújt a vidámságnak! – hangsúlyozta.

debrecen, városnap, aludj máskor döntő
Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja
Forrás: Czinege Melinda

Azon gondolkodtam, ha 24 órát kapna az ember ajándékba, akkor mit tenne vele. Lehet,  az lenne a jó döntés, hogy az eddig el nem végzett feladatokat megcsinálja, azonban, ha én lehetőséget kapnék, akkor egész biztosan azokkal az emberekkel töltenék el egy napot, akik közel állnak hozzám és kedvelem őket

– nyomatékosította Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója. Megjegyezte, akik részt vesznek az eseményen, azok nyertesek, hiszen azokkal az emberekkel fognak eltölteni 24 órát, akikkel jó együtt lenni.

debrecen, városnap, aludj máskor döntő
Türk László tankerületi igazgató
Forrás: Czinege Melinda

Halász D. János, a Demki Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, néhány éve elhatározták, megalkotják Debrecen legnagyobb középiskolai rendezvényét. – Egyszer kipróbáltuk, szerették a résztvevők, tavaly belevágtunk egy előselejtezőbe, mindannyian ott voltatok, csupa jó visszacsatolást kaptunk, és azt gondoltuk, folytatódjon ez. Itt vagyunk, ami megmutatjuk, sikerült hagyományt teremtenünk, ami egyetlen fő célja van: Győzzön a barátság! – emelte ki.

A köszöntők után kezdetét vette a főtéri móka. A diákoknak láthatóan nagyon jó kedvük volt, fitten és üdén utánozták a főszervezők mozdulatait, akik irigylésre méltóan edzettek a Kossuth téren. Volt minden; taps, ugrás, sikítás, és végül a kihagyhatatlan vonatozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában