Közgyűlés

2024.03.27. 09:41

Üzletet cserélhet a Balmazújvárosi úti telek

Módosítaná a szabályzatot a terv megvalósításához a debreceni közgyűlés.

Haon.hu

Ingatlanfejlesztő cég szeretné megvalósítani a terveit a nyugati városrészben

Forrás: Kiss Annamarie

Egy műszaki áruház üzletközpontját alakítanák ki a Balmazújvárosi úton, a mostani lakberendezési áruház helyén. Az ehhez szükséges, az adott ingatlanra vonatkozó településrendezési eszközök módosításáról csütörtöki ülésén dönt a debreceni képviselő-testület. Mint az előterjesztő, Gábor István főépítész írja, egy ingatlanhasznosító cég településrendezési eszközök módosítására irányuló kérelemmel fordult az önkormányzathoz, és benyújtotta a telepítési tanulmánytervet. 

A Balmazújvárosi út 6/c. szám alatti ingatlanon (TTL Áruház) Euronics üzletközpontot szeretne az ingatlanhasznosító kialakítani a meglévő kereskedelmi épület rekonstrukciójával, valamint távlati ingatlanfejlesztéssel új épületet elhelyezni. A megvalósíthatóság érdekében a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása indokolt. 

A HÉSZ-ben egy új kódszámú építési övezet létrehozása szükséges, mely annyiban fog eltérni a jelenlegitől, hogy a zöldfelület legkisebb mértékét 30 helyett 25 százalékban fogja rögzíteni. Új beépítésre szánt terület kijelölésére nem kerül sor.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában