Közlekedés

2024.03.09. 15:50

Legenda vagy valóság a Debrecenben ámokfutó fehér mercis? Egymás után panaszkodnak rá a sofőrök…

Látszólag a sávváltással és a KRESZ-táblákkal van problémája – már ha tényleg egybevágnak a most következő esetek.

Haon.hu

Többen is panaszkodnak a sofőrre

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Óriási közhely, de attól még igaz: tizedmásodpercek alatt megtörténhet a baj az utakon, ha nem figyel oda eléggé valamelyik sofőr, ezt az elmúlt időszak hajdú-bihari balesetei is igazolják. Van, hogy csak a vétlen közlekedő jó reflexein múlik, hogy nincs karambol egy-egy elnézett manőverből; erre lesz példa az a sztori is, amelyet a Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban osztottak meg szombaton.

A pontos helyszín nem derült ki a posztból, de az biztos, hogy a belvárosban történt. Mint azt az esetet végignéző sofőr írta, egy Mercedes sofőrje a Csapó utca irányából kanyarodott a pláza irányába, és előzetes jelzés nélkül vágott be elé úgy, hogy a posztolónak vészfékeznie kellett, és elmondása szerint mindössze pár centiméteren múlt, hogy nem lett ütközés a dologból. „Köszönöm a mögöttem lévőnek hogy legalább ő betartotta a követési távot” – jegyezte meg a bejegyzésben, majd hozzátette: „a hölgy részéröl ez természetes cselekedet volt, pár méterrel odébb ismét megtette se index se semmi csak már nem elém vágott!”

Az időben kapcsoló sofőr azt is megosztotta, hogy az esetet rögzítette is a saját fedélzeti kamerája.

Nem az első eset volt?

A kommentek között aztán felbukkant több olyan autós is, akiknek első ránézésre szintén ez a sofőr okozott korábban bosszúságot.

Véletlenül nem egy fehér merci volt egy erősen idősödő hölggyel? Egyszer egy ilyen vágódott elém Debrecenben, abban az időben téma is volt a csoportban, hogy egyszer balesetet fog okozni. Pár héttel később az is kiderült számomra, hogy a sávváltás sem megy neki, nem csak a táblákkal van problémája

– írta az egyik hozzászóló, majd a poszt szerzője erre válaszolva megerősítette, hogy ugyanazzal az autóssal találkoztak.

„Ezt velünk is eljátszotta, kétszer a Kölcsey-Pláza részen..... az a nő nem való volán mögé” – kapcsolódott be egy harmadik sofőr.

Hangsúlyozzuk, nem tudjuk, hogy tényleg egybevágnak-e ezek az esetek, de fontos, hogy vigyázzunk egymásra az utakon. Már csak azért is, mert ide kapcsolódó szomorú adat, hogy Pest vármegye után Hajdú-Biharban történt a legtöbb baleset Magyarországon 2023 utolsó negyedévében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában