Sajtótájékoztató

2024.03.09. 16:29

Debreceni Fidesz–KDNP: egyetlenegy ingatlant sem sajátított ki az önkormányzat Szepesen

Debrecen polgármestere Debrecen-ellenes – többek között ez is elhangzott a DK szombat reggeli sajtótájékoztatóján Szepesen. A Fidesz–KDNP-frakció reagálása szerint azonban a DK képviselője által elmondottak közül csupán egyvalami volt igaz, és az sem az övé.

Haon.hu

Sajtótájékoztatót tartottak Szepesen

Forrás: Czinege Melinda

A DK sajtótájékoztatóján Vaszkó Imre önkormányzati képviselő és Varga Zoltán országgyűlési képviselő a február 22-i közgyűlésen elhangzottakra reagált, melyen, mint állították, Papp László azt fogalmazta meg, hogy Szepes élhetetlenné válik; aki ott akar maradni, maradjon, de nem ajánlja.

Varga Zoltán egy január 26-i levéből idézett, melyet az önkormányzat a szepesi lakosoknak küldött: a „városrész kiürítése vagy szanálása soha nem lehet célja egyetlen fejlesztésnek sem. Mindenki, aki Szepesen képzeli el a jövőjét, az a megfelelő infrastruktúrák biztosításával továbbra is számíthat az önkormányzat támogatására.” Megjegyezte, feloldhatatlannak találja az ellentmondást a két üzenet között, és Papp Lászlót kényszeres hazudozónak nevezte, szerinte a Szepesen élőket gátlástalanul becsapta „Debrecen Debrecen-ellenes polgármestere”. – Ígérem, hogy a település ügyét már a jövő héten a parlament elé viszem – jelentette ki a képviselő.

CM20240309_DK_akku_Szepes_HAON (3)
Vaszkó Imre és Varga Zoltán
Forrás: Czinege Melinda

Segíteni akart az önkormányzat a vételi ajánlattal

– Mándi László, a dollárbaloldal polgármesterjelöltje mindössze a politikai bohóc szerepét szánta Varga Zoltánnak az önkormányzati kampányban. Lássuk be, ez testhezálló szerep a Demokratikus Koalíció politikusa számára, ezt bizonyította a mai szepesi sajtótájékoztatója is – reagált az elhangzottakra a debreceni Fidesz–KDNP-frakció.

Mint írják, az országgyűlési képviselőnek egyetlen igaz szava volt, amikor felolvasta Papp László szepesieknek írt levelét, melyben rögzíti, hogy akik továbbra is Szepes városrészen képzelik el jövőjüket, azt a városi szolgáltatások biztosításával a továbbiakban is megtehetik.

– Varga Zoltán szándékosan kiragadott egy mondatot a februári közgyűlésen elhangzottakból, melyben pont arról beszélt polgármester úr, hogy a debreceni nemzetközi repülőtér leszállósávjába eső ingatlanok tekintetében élt az önkormányzat vételi ajánlattal, mellyel segítséget kívánt nyújtani azoknak, akik eladnák ingatlanjaikat. Egyetlenegy ingatlant sem sajátított ki az önkormányzat, minden megvásárolt ingatlant az ott lakók ajánlottak fel – állítja a frakció.

– Ha Varga Zoltánt és a DK-t valóban érdekelte volna valaha Szepes és a szepesiek sorsa, akkor a költségvetés tárgyalásakor megszavazták volna a Sárga dűlő felújítását. De akkor még nem volt kampány, és nem volt nekik fontos Szepes – teszik hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában