Közlekdés

2023.09.15. 14:23

Jó hír a szepesieknek, idő előtt készült el a Sárga dűlő első üteme

Az elöregedett aszfalt, az útpadka és a vízelvezető árok is megújult a hajdúszováti út és a szeméttelepi út között.

Haon.hu

Elkészült a Sárga dűlő aszfaltozásának első üteme

Forrás: városháza

Elkészült a debreceni Sárga dűlő I. ütemének aszfaltozása, tudatta közleményben a polgármesteri hivatal. A beruházás részleteiről pénteken sajtótájékoztató keretében számolt be a helyszínen Piros Zoltán önkormányzati képviselő.

Amint azt a képviselő elmondta, augusztus 28-án kezdődött meg, s örömteli, hogy a tervezett határidőnél egy héttel korábban, mostanra elkészült a Szepes városrész megközelítését szolgáló debreceni Sárga dűlő I. ütemének nagyfelületű útfelújítása.

Így szeptember 15-től újra korlátozások nélkül használható ez az útszakasz.

A buszok is visszatértek

A Sárga dűlőnek a hajdúszováti út és a szeméttelepi út közötti szakaszán az elöregedett aszfaltburkolat, az útpadka, valamint a vízelvezető árkok felújítása valósult meg, 640 méteres hosszon, mely munkálatokra Debrecen önkormányzata bruttó 50 millió forintot biztosított. A DKV Zrt. 39-es jelzésű helyi járatú autóbuszai a szeptember 15-i üzemkezdettől újra a régi, az utasok által megszokott útvonalon közlekednek.

Piros Zoltán hangsúlyozta: ez a beruházás is jól mutatja, hogy Debrecen önkormányzata nemcsak a belső, hanem a külső városrészek – így Szepes – lakóinak igényeinek megvalósítását is szolgálni kívánja. A képviselő elmondta:

a Sárga dűlő felújításának folytatását további két ütemben, különböző források felhasználásával tervezi az önkormányzat.

Piros Zoltán önkormányzati képviselő
Piros Zoltán önkormányzati képviselő
Forrás: városháza

Piros Zoltán kiemelte: választókörzetében, a déli városrészben az utóbbi időszakban jelentős fejlesztések megvalósítása kezdődött el – így például az Epreskerti Általános Iskola tornacsarnokának építése, útépítés a Tégláskert területén –, valamint egy a Tégláskertet, az Epreskertet és a Mikepércsi utat összekötő járdaszakasz építése is várható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában