Közlekedés

2024.03.10. 19:56

„Működött a humán ABS” a debreceni elkerülőn – a gyorsan kapcsoló opelest méltatta egy szakértő – videóval

A hátulról érkező autós helyzetfelismerésén múlt, hogy nem történt óriási baleset.

Haon.hu

Elképesztő jelenet játszódott le a 354-es elkerülőn

Forrás: YouTube / BpiAutósok

Szombaton már beszámoltunk arról a felvételről, ami a 354-es elkerülő felhajtóján készült nemrég Debrecen mellett, és az látható rajta, hogy egy gyorsítósávból besoroló volkswagenes füstölő fékezésre kényszerít egy hátulról érkező Opelt, és mindössze az utóbbi autó éles reflexű sofőrjén múlt, hogy nem lett karambol a dologból.

A Tények megmutatta a videót egy vezetéstechnikai szakértőnek. Csörgő László a hírműsor vasárnapi adásában elmondta, ilyen esetben először is meg kell győződni a mellettünk lévő sáv ritmusáról, jelezzük a besorolási szándékot, és csak akkor tesszük meg a besorolást, ha erre lehetőség van.

Szerinte „működött a humán ABS” az Opel sofőrjénél, aki nagyon jól reagált, az ő lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett belőle sokkal nagyobb baleset.

Egy megkérdezett ügyvéd, Borbély Zoltán szerint a figyelmetlen sofőr akár 200 ezer forintos pénzbüntetésre is számíthat, de akár a jogosítványát is elvehetik a manőver miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában