Debreceni Egyetem

2024.02.17. 13:18

Oppenheimerről lesz szó szerdán a Science Caféban

Haon.hu

Robert Oppenheimer

Forrás: AFP

Idén már tizedik évadával folytatja ismeretterjesztő előadás-sorozatát a Debreceni Egyetem (DE) Tudományos Igazgatósága. A kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában az intézmény legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeit – olvasható a hirek.unideb.hu-n.

Mint emlékeztettek, a jubileum egy évet csúszott, ugyanis 2021-ben a covid miatti járványhelyzetben kényszerűen szüneteltek az előadások, de a folytatás iránt töretlen az érdeklődés.

A századik, jubileumi rendezvény előadója 2022 májusában Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese, az Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének igazgatója volt, aki Zene füleinknek – hangok, zene, beszéd című estjén szakterületétől távolinak, szokatlannak tűnő témát választott, és történelmi időutazásként az ókortól napjainkig mutatta be tudományos megközelítésben a muzsika születését.

A Science Café idei első vendége Benedek Máté, a DE Kémiai Tudományok Doktori Iskola PhD-hallgatója lesz, aki Oppenheimer – És ami mögötte van című előadásával február 21-én, szerdán 17 órai kezdettel várja a tudomány iránt érdeklődőket a Csapó utcai bevásárlóközpont Könyvesboltjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában