Közgyűlés

2024.02.16. 11:33

Lazíthatnak a reklámozás szabályozásán Debrecenben

A településképi szabályozás helyenként szigorúbb az országosál, ezt orvosolnák a képviselők.

Szőke Tímea

A vállalkozások az utcán szigorú szabályok szerint reklámozhatnak

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Debrecen közgyűlése a januári ülésén döntött arról, hogy módosítani kívánja a településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletét magasabb szintű jogszabályi rendelkezésnek történő megfeleltetés érdekében. 

A februárban a képviselők elé kerülő előterjesztés szerint hatályon kívül helyeznék azon szabályokat, melyek többek közt az utcabútorok létesítését vagy telepítését, az utcabútor reklámhordozóként történő használatát, illetve az utcabútoron reklám közzétételét a kormányrendelet előírásainál nagyobb mértékben tiltják vagy korlátozzák. 

Az építési reklámháló kihelyezésével kapcsolatos szabályokat az örökségvédelemmel érintett területre korlátoznák. Kivennék „a CityBoard formátumú eszköz” szövegrészt, tekintettel arra, hogy ilyen típusú reklámhordozó engedélyezésére vonatkozó településképi bejelentési eljárás ezidáig nem indult; nem is javasolják ilyen eszköz elhelyezését engedélyezni. Hatályon kívül helyezhetik azt a részt, miszerint kioszkon felületenként 1-1 darab, összesen legfeljebb 2 darab 60 x 100 cm méretű reklámhordozó helyezhető el azonos pozícióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában