Hitélet

2024.01.09. 20:01

Vízkereszt után megszentelték az iskolát is Nyíracsádon

Kedves Zilahi Enikő

Tatai Zoltán iskolalelkész megszentelte a tantermeket

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Január 8-án, az új esztendő első iskolai napját a szokásos lelki percekkel indították a település Szent Piroska Iskolájában. Tatai Zoltán iskolalelkész az idén szombati napra eső vízkereszt ünnepéről beszélt a diákoknak, akik lelkesen és pontosan válaszoltak az ünneppel kapcsolatos kérdésekre. Zoltán atya elmondta a gyerekeknek, hogy a vízkereszt az az ünnep, amikor megjelenik a szentháromság: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Jézus megkeresztelkedik a Jordánban, a Szentlélek galamb képében leszáll, az Atya pedig hangját hallatja: „Íme az én fiam, akiben nekem kedvem telik.” 

A hétindító lelki percek után Zoltán atya rövid imádság keretében vizet szentelt, majd a sokéves hagyománynak megfelelően megszentelte először az aulát, majd az iskola valamennyi tantermét, helyiségét. Czentyéné Kerti Judit tanárnő diákjai erre az alkalomra előre kikészítettek egy-egy vízzel teli poharat, amit Zoltán atya megszentelt, majd a diákok ittak is az áldásos vízből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában