Jövő pénteken

2024.01.31. 16:43

Jótékonysági kultúrestet tart a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona

Haon.hu

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona február 9-én 17 órai kezdettel Jótékonysági Diák Kultúrestet szervez a Debreceni Református Egyetemi Templomban, áll az egyházkerületi honlapon. A rendezvényt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitja meg, köszöntőt mond Fehérné Dobos Henriett, a Szülői Tanács elnöke és Sipos Ferenc, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa, az intézmény egykori diákja.

A rendezvényt idén szervezi meg első alkalommal a gimnázium. Célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek az iskola kulturális életébe, megismerhessék a tehetséges fiatalokat. Ennek megfelelően az est során sokszínű kulturális élményt nyújtanak majd a fiatalok: tánc, ének, hangszeres játék és irodalmi előadások követik majd egymást a színpadon. Fellép az új erőre kapott kollégiumi kórus, a Kántus. Egy színdarabrészlettel felidézik Csokonai szellemét és neves irodalmi folyóiratokban publikált tanulói verseket mutatnak be. A nemzetközi zenei versenyeken kimagasló eredményt elért tanulók hangszeres játékukkal gyönyörködtetik majd meg a nézőket, melyet a néptáncos diákok előadása fűszerez majd meg.

A kultúrest másik célja az iskola falain kívüli találkozás lehetőségének megteremtése, a közös emlékek felidézése, újak megszerzése.

A program bevételét a Diákönkormányzat javaslata alapján a tanulók közösségi életének, életterének fejlesztésére fordítják majd a szervezők, hozzájárulva ezzel iskolai jólétükhöz.

A szervezők kérése, hogy az érdeklődők ezen a linken keresztül jelezzék részvételi szándékukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában