Figyelem!

2024.01.18. 13:10

Fontos változás, ezektől a Mol-kutaktól biztosan elbúcsúzhatunk Hajdú-Biharban

Több töltőállomást is átvesz az Orlen a vármegyében.

Haon.hu

Piros-fehér váltja majd a zöld színt

Forrás: illusztráció / MW-archív

Országszerte 63 helyszínen veszi át a benzinkutakat az Orlen a Moltól, írta meg a Világgazdaság. Cikkükben rámutattak, az elmúlt hetekben országszerte több Mol-kúton is felújítási munkálatok zajlottak, a zöld töltőállomásokat az Orlen színeire, azaz piros-fehérre festették át.

A csere elsőként a fővárosban, az M1-es autópálya bevezető szakaszán látható benzinkúton történt meg.

Mint emlékeztettek, a dolog hátterében a Mol és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodása áll, amely révén a Mol-csoport hálózata több, mint 410 LOTOS Paliwa töltőállomással bővült Lengyelországban. Ugyanakkor az akvizíciós megállapodás részeként 64 magyarországi töltőállomást átadtak az Orlen részére.

Az átadás 2024. január 8-tól kezdődően fokozatosan történik, és várhatóan 2024 április végére fejeződik be.

Azt, hogy mely magyarországi benzinkutak érintettek a váltásban, külön táblázatban gyűjtötték össze a Mol honlapján

A felsorolás szerint Hajdú-Biharban is vannak ilyen kutak. Debrecenben az István és a Kassai úti töltőállomások „öltöznek át” (az átadási határidejük április közepe), de március végéig a 42-es főút mellett található berettyóújfalui benzinkutat is az új dizájnra szabják március végéig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában