Közlekedés

2023.12.10. 18:57

Itt a Volánbusz közleménye, ezt tapasztalták a sztrájk első napján!

Az előzetesen nem közlekedő járatok úgy háromnegyede mégis menetrend szerint járt vasárnap a társaság tájékoztatása szerint.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés első, vasárnapi napja a Volánbusz délutáni közleménye szerint.

Ahogy arról már többször is olvashattak a Haonon, a szakszervezet azért hirdetett sztrájkot december 10-én, vasárnapra és 11-én, hétfőre, mert nem sikerült egyezségre jutnia a Volánbusszal a bérfejlesztéssel kapcsolatban. Dobi István, a szakszervezet elnöke korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy az országosan 42 ezer járatból feltehetőleg 22 ezer nem fog elindulni a kétnapos sztrájk alatt, a járatok döntő többsége, csaknem 20 ezer a hétfői napon maradhat ki.

Az előzetes információk arról szóltak, hogy az északkeleti régióban – köztük Hajdú-Biharban – összesen 3894 járatot érint a megmozdulás.

Volánbusz: a többség tárgyalóasztalhoz ülne

A Volánbusz vasárnapi közleményében azt írta, a sztrájk első napján tapasztaltak szerint a társaság munkavállalóinak óriási többsége nem támogatja a bérkövetelések érvényesítésének legradikálisabb módját, s az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően első lépésben mindenekelőtt a tárgyalóasztal mellett törekedne megállapodásra, hiszen az 2023 vonatkozásában is eredményre vezetett.

A vasárnap 16 órakor összesített adatok szerint – a szakszervezet számításaival ellentétben –– a munkabeszüntetésben résztvevő autóbusz-vezetők száma nem érte el a hétszázat, aránya pedig a teljes állományukhoz képest 6 százalék, az advent második vasárnapján dolgozók létszámához képest 22 százalék volt

– írta a Volánbusz, hozzátéve, ennek alapján az előzetes adatok szerint a nyilvánosságra hozott, esetlegesen nem közlekedő járatok kb. 75 százaléka mégis menetrend szerint közlekedett.

Arról, hogy az előzetes hírek alapján melyek a nem közlekedő járatok Hajdú-Biharban, itt olvashatnak összegzést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában