Ünnepi kórus

2023.12.31. 12:07

A legnagyobb magyar költőről emlékeztek meg a debreceni nyugdíjasok - fotókkal

Zenés versekkel, prózai előadásokkal tisztelegtek Petőfi Sándor előtt.

Hajnal László

Petőfi szobránál tartottak koszorúzást

Forrás: Molnár Péter

Ünnepélyes megemlékezést tartott az év utolsó napján, vasárnap délelőtt a Debreceni Nyugdíjas Egyesület a Petőfi téren.

– Már több mint 20 éve, hogy egyesületünk december 31-én minden évben rövid műsorral emlékezik meg Petőfi Sándor születésének napjáról. Régebben a Batthyányi utcai emléktáblánál koszorúztunk, az utóbbi években a Petőfi téri szobornál emlékezünk meg a költőről versekkel, dalokkal – köszöntötte a megjelenteket Vadász Marianna, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület kulturális alelnöke.

Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezetei Szövetségének elnöke a költő életútját mutatta be az egyesület tagjai számára. Emlékeztetett rá, Petőfi Sándor a legnagyobb magyar költő, forradalmár, nemzeti hős 1823. január elsején született Kiskőrösön.

Rövid élete során gyakran megfordult Debrecenben. Tizenkilenc éves volt, amikor először járt a városban. Debrecenben érett költővé érett, és lett a szabadságharc katonája, valamint fia, Zoltán is itt született. Ám ez a város volt a színhelye a legnagyobb nyomorának és kínos megaláztatásának 

– hangzott el az elnök beszédében.

A köszöntőket követően az Őszidők Kórus énekelt Petőfi Sándor megzenésített verseiből, valamint  a költő művei közül szavalt Mezősi Levente, Kecskés Lászlóné, Nemes Miklós és Darabi Béla.

Az ünnepélyes műsor után Molnár Ferencné és Hartman János, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke koszorút helyezett el a Petőfi-szobor talapzatánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában