Fejlesztés

2023.11.15. 12:57

Újabb debreceni utcát kötnek rá a vízhálózatra

Gerincvezeték épül a Liliom utcában, az ingatlantulajdonosok a helyszínen, a kivitelezőnek jelezhetik a rákötési igényüket.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Debrecen önkormányzata az úgynevezett a Gördülő Fejlesztési Terv keretében évről évre saját forrásból biztosít lehetőséget olyan utcákban történő fejlesztésekhez, ahol még nem épülhetett meg az ivóvíz-gerincvezeték vagy a szennyvízelvezető csatorna.

Most a Liliom utcában épül meg egy közel 170 méter hosszúságú ivóvíz-gerincvezeték

– tájékoztatott közleményben a polgármesteri hivatal.

A kivitelező a munkálatokat november 14-én kezdte, és előreláthatólag 3 hét múlva, decemberben fejezi be. A beruházásban 110 milliméter átmérőjű ivóvíz-gerincvezetéket építenek, a szükséges szerelvényekkel együtt. A beruházás költsége bruttó 10,2 millió forint, amit az önkormányzat saját forrásból fedez.

Ezzel a fejlesztéssel 7 ingatlan közüzemi vízellátását biztosítják. Az érintett ingatlanok tulajdonosai a gerincvezeték kiépítésének befejezése után jelezhetik rákötési igényüket a munkaterületről még le nem vonuló kivitelező képviselőjének. A rákötővezeték kiépítésének költségei már az ingatlanok tulajdonosait terhelik.

A polgármesteri hivatal a közleményben felhívta a figyelmet arra, hogy a városi közüzemi vízvezetéket semmilyen formában nem szabad összekötni az ingatlanon belüli, saját célú vízellátó rendszerrel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában