Korszerűsítés

2023.11.15. 12:12

Örülhetnek a tócóskerti ovisok, megújult óvodába járhatnak ezután – fotókkal

Befejeződött a debreceni Hétszínvirág Óvoda energetikai felújítása.

Kosztin Éva

Befejeződött a debreceni Hétszínvirág Óvoda energetikai felújítása

Forrás: Kiss Annamarie

Varga András önkormányzati képviselő számolt be elsőként a projektről az Angyalföld téri intézményben tartott sajtótájékoztatón november 15-én, csütörtökön. Elmondta, hogy a közel 550 millió forintból megvalósuló zöld beruházás során megtörtént az épület teljes körű energetikai átalakítása.

A korszerűsítéshez szükséges fél milliárd forintot pályázati forrásokból, az önkormányzaton keresztül kapta meg az óvoda. Elkészült a födém és a homlokzat hőszigetelése, illetve egy okos energetikai rendszer telepítése, amely egyszerre foglalja magába a hőszivattyús, a napelemes és a távfűtéses megoldásokat. A belső tereken is folytak munkálatok, kicserélték a nyílászárókat és dekoratívabbá tették a csoportszobákat

– ismertette a részleteket a képviselő. Mint elmondta, az önkormányzat segítségével nem állnak le a fejlesztésekkel, a szülők és az óvodavezetőség kérése alapján már dolgoznak az udvar felújításán, amit jövőre vehetnek használatba az ovisok.

Debrecen óvodafelőjíás
Varga András önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

A tettek beszélnek

Pósán László országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a projekt szervesen illeszkedik abba a folyamatba, amit Debrecen már évek óta szisztematikusan követ.

Fontos, hogy minél energiahatékonyabban működtessük az intézményeket, hiszen ez nem csak a kasszának jelent megtakarítást, hanem komoly egészségügyi és életminőségi hatással bír a lakosságra. A környezetvédelemről azonban nemcsak beszélni kell, hanem csinálni is. Ezért dolgozik azon az önkormányzat, hogy a város minél több részén, minél több zöld beruházásnak biztosíthassanak lehetőséget

 – mondta.

debrecen, óvodafelujitas
Pósán László országgyűlési képviselő 
Forrás: Kiss Annamarie 

Szabó Erzsébet, intézményvezető arról beszélt, hogy mit jelent számukra az átalakítás. – Óvodánk nevelési mottója: Testi-lelki egészség, egészséges környezetben. Eddig is kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségre gyógytestneveléssel és speciális fejlesztésekkel, azonban ezzel a mára kialakított, fenntartható környezettel vált igazán teljessé jelmondatunk – emelte ki végezetül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában