Kiállításmegnyitó

2023.10.31. 10:20

Kiállítás nyílik a debreceni toronyházban

Haon.hu

Forrás: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

„Az vagyok, aki vagyok. Úgyse lehetek más: miért féljek hát felfedezni, ki vagyok?” című kiállítás nyílik november 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap 15 és 19 óra között a debreceni toronyház 19. emeletének 203-as lakásában a MODEM és a Déri Múzeum jóvoltából – tudatta a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ közlésében. Kiemelték, a helyszínre való tekintettel különleges megnyitóval készülnek.

A tárlat címe Tar Sándor naplójából való. A kijelentés az önazonosság magabiztosságát sejteti. Ha tovább olvassuk a bejegyzéseket, láthatjuk, hogy napról napra egyre bizonytalanabb abban, ki is ő, és hogy ezt az „én”-t fel kell-e vállalni mások előtt. Tar Sándor egész élete ellentmond a fenti magabiztosságnak és erőnek. Élete ugyanis azt sugallja, hogy sokkal inkább a véletlenek, mintsem a tudatos választás határozták meg sorsát.

A kiállításon öt kortárs képzőművész mutatja be a Tar életére reflektáló műveit. A műalkotósokat Tar Sándortól származó szövegek fűzik össze egy térélménnyé. A munkafolyamat 2023 tavaszán egy műhelymunkával kezdődött, amelyen Tar életét és munkásságát, illetve az ezek által felvetődő kérdéseket irodalomtörténészek vitatták meg a művészekkel.

Az esemény mindenki számára ingyenesen látogatható. További részletekről ITT olvashatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában