Közlekedés

2023.10.24. 17:07

Ivóvízvezeték-rekonstrukciót végeznek egy debreceni csomópontban

Október 26-án, csütörtökön indulnak a munkálatok a Hunyadi utca és Rákóczi utca csomópontjában.

Haon.hu

A kivitelezési munkák alatt az érintett területen ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Vízmű Zrt. beruházásában ivóvízvezeték-rekonstrukciót végeznek a debreceni Hunyadi utca és Rákóczi utca csomópontjában október 26. és – a tervek szerint – november 7. között. A 300 milliméter átmérőjű azbesztcement vezeték felújítása béleléses technológiával történik – tudatta a város önkormányzata közlésében.

Október 26-án, csütörtökön indulnak a munkálatok, a forgalom biztosításához az egyenes sáv melletti forgalomtechnikai sziget „csúcsát” részlegesen elbontják, ezzel lesz kibővítve a forgalomkorlátozással járó kivitelezés során a közlekedésre alkalmas felület. A kivitelezés október 28-án – szombaton – burkolatbontással folytatódik, majd október 30-31-én a szerelvények bontását, november 2-3-án a vezeték bélelését végzi a kivitelező. A burkolat helyreállítása – az időjárástól függően – november 6-7-én történik.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

A kivitelezési munkák alatt az érintett területen ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben:

– A Hunyadi utcán az általános iskola előtti jobbra kanyarodó sávot és a belső egyenes sávot a tervek szerint lezárják. A forgalom a Rákóczi utca irányába egyenesen az autóbuszsáv igénybe vételével, a helyszíni adottságoktól függően várhatóan 2 sávon, sávelhúzással, valamint a „kis” Rákóczi utca irányába balra, egy forgalmi sávon biztosított lesz. A Fórum bevásárlóközpont előtti gyalogosszigetet részlegesen lezárják.

– A Csapó utca irányából a Rákóczi utca szélső egyenes sávját (a bevásárlóközpontba is vezető sáv) részlegesen lezárják. A forgalom elvezetését az egyenes sáv melletti forgalomtechnikai sziget „csúcsának” kezdő lépésként történő elbontásával lehet majd biztosítani.

Erre a víziközmű-rekonstrukcióra azért is szükség van, mert 2024-ben önkormányzatunk a Hunyadi utcának a Rákóczi utca és a Péterfia utca közötti szakaszán el kívánja végezni a hiányzó autóbuszsáv kialakítását. Amennyiben most készül el a víziközmű-rekonstrukció, úgy a tervezett autóbuszsáv-beruházás során ezzel már nem lesz szükséges foglalkozni.

A víziközmű-rekonstrukció az átlagosnál várhatóan kisebb járműforgalomra figyelemmel zajlik az őszi iskolai szünet idején.

A város vezetése kéri, az említett munkaterület környékén közlekedőket, hogy amennyiben tehetik, a torlódások mérséklése érdekében kerüljék el ezt az útszakaszt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában