Október 23.

2023.10.23. 12:34

Istentisztelettel, koszorúzással emlékeztek a hősökre Körösszegapátiban

Vmirjáncki József

A település vezetői

Forrás: Vmirjáncki József

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztek meg hétfőn Körösszegapátiban. Az ünnepség a református templomban kezdődött, ahol dr. Szabóné Kurucz Tímea lelkésznő elmondta a megjelent híveknek, hogy a változást akarók, az emberek életének jobbá tétele érdekében küzdők minden időben hősök. Különösen akkor, ha a legdrágábbat, az életüket adják érte.

Az idő bármennyire is eltelik, cselekedetük mindig tudatosul az utánuk következő nemzedékek életében, főleg, ha lesznek olyanok, akik felelevenítik az elmúlt idők példamutató eseményeit. Így nem marad feledésbe tettük.

Az istentisztelet befejeztével a templomból átvonultak a hívek a községháza előtti térre, ahol megkoszorúzták az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére készített, a községháza falára elhelyezett márványtáblát. Tarsoly Attila polgármester, Pintye Edit alpolgármester, dr. Szabóné Kurucz Tímea lelkész, Pintye Sándor gondnok, Szakadáti Tibor, az ortodox egyház presbiterre, a román nemzetiségi önkormányzat tagja és Grozáné Veres Ágnes, a helyi Fidesz képviselője helyezte el az emlékezés koszorúját.

Ezen a napon koszorúzták meg a település központjában lévő emlékhelyet, melyet az első és második világháborúban elesett áldozatok emlékére állított fel a település lakossága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában