Méltó megemlékezés

2023.10.28. 09:33

Új urnafalat építettek és felújították a ravatalozót Nyíracsádon

A Magyar Falu programon nyert támogatást az önkormányzat.

Kedves Zilahi Enikő

Tasó László és dr. Nagy János avatták fel az új urnafalat

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A Magyar Falu Program keretében nyert pályázati támogatásnak köszönhetően a községi temető ravatalozóját teljeskörűen felújították, valamint egy új urnafalat alakítottak ki Nyíracsádon. Az avatóünnepséget október 27-én tartották, ahol Nagy János polgármester ismertette a beruházás menetét, és kifejezte örömét annak megvalósulásáért  

– Mindannyian az égből jövünk, a földön járunk és az égbe megyünk vissza. Ezért fontos ez a beruházás minden nyíracsádi ember számára, mert ezentúl még inkább méltó körülmények között kísérhetjük utolsó földi útjára szeretteinket – fogalmazott a polgármester, majd köszönetet mondott Magyarország Kormányának és Tasó László országgyűlési képviselőnek a beruházás megvalósulását szolgáló támogató hozzáállásért.

Az egyházak képviselői 
Forrás: Kedves Zilahi Enikő 

Legyen meghitt a végső nyughely

– Furcsa érzések kavarognak ilyenkor az emberben. Öröm, mert befejeződött egy újabb beruházás, ugyanakkor szomorúság is, hiszen a temető mindig emlékeztet bennünket arra, hogy egyszer valamennyiünk élete itt ér majd véget. Ezért fontos, hogy a végső nyughely szép és meghitt környezetben legyen. A nyíracsádi és minden ehhez hasonló beruházás sikere nemcsak a helyi lakosoknak, de képviselőként számomra is fontos, mert hozzájárul ahhoz, hogy méltóságteljes környezetben kívánhassunk boldog nyugalmat, és állíthassunk örök emléket az eltávozottaknak – fogalmazott az ünnepségen Tasó László. 

Az átadóünnepségen az egyházak képviselői megáldották, majd Tasó László és Nagy János jelképesen átadták a helyet. Az egybegyűltek a népdalkör vezetésével a régi magyar himnusz éneklésével zárták az avatót Nyíracsádon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában