Választás

2023.10.02. 07:00

Nagyné Legény Ildikó: „Nyitott szívvel és teljes elhivatottsággal nézek a feladatok elé”

Hajdúnánás jelenlegi alpolgármestere elhivatott a város értékei és fejlődése mellett.

Bekecs Sándor

Váratlan bejelentést tett szeptember 29-én Szólláth Tibor: Hajdúnánást polgármesterként 2010. óta irányító politikus nem jelölteti magát sem polgármesterként, sem pedig képviselőként a 2024-es önkormányzati választásokon. A hajdúváros vezetője elsőként a Hajdú Online-nak beszélt döntéséről, melyben többek között elmondta: Nagyné Legény Ildikó alpolgármesternek kívánja átadni a stafétát, így ő indul majd a következő helyhatósági választásokon.

Nagyné Legény Ildikó alpolgármester és Szólláth Tibor polgármester
Forrás: Molnár Péter

Nagyné Legény Ildikó, tősgyökeres hajdúnánási, 2019-ben kapcsolódott be a helyi önkormányzat munkájába. Először képviselőként segítette a testület munkáját, majd rövid időn belül az alpolgármesteri feladatokkal is megbízták.

Alapvetően egy édesanya vagyok, így élem a mindennapjaim – nyilván kicsit nehezebben a sok elfoglaltságom okán –, viszont úgy gondolom, hogy egyik a másik nélkül nem tud kiteljesedni, nem tud szívemből szólni

– mondta el megkeresésünkre Hajdúnánás alpolgármestere. Véleménye szerint, ha valaki őszintén vállal egy hivatást, a feladatát szívből, a kellő odaadással kell tennie. 

Nem hagyhatja, hogy felelőtlen kezekbe kerüljenek a város értékei

– Gazdasági szemléletű ember vagyok. Agrármérnökként, mérnöktanárként végeztem és a családi gazdaságunkban nőttem fel. A föld szeretete magától értetődő számomra, s nekem megadatott az, hogy egy mezővárosban, Hajdúnánáson teljesedhettem ki – árulta el nem politikusi oldaláról. Hozzátette: családi gazdaságuk a mai napig működik, melyet bátyja vezet. Emellett boldog, rendezett családi életet él férjével. 

Bár sokan igyekeznek a családunkat támadni - s ez a választásokkor várhatóan még jobban felerősödik majd –, de úgy gondolom, hogy nélküle most nem lennék itt. Ezért nagyon hálás vagyok, hiszen egy nagyon erős háttérként ott van mögöttem ő is és a gyermekeink is. Együtt küzdünk meg a nehézségekkel, s együtt örülünk a sikereknek

 – emelte ki. 

–  Az előttünk álló időszak egy nehezen meghozott döntésnek a következménye. Viszont átgondolva és megkapva Szólláth Tibortól a bizalmat, nyitott szívvel és teljes elhivatottsággal nézek a feladatok elé – fejezte ki. Az elmúlt évek alatt nagyon sok tapasztalatot, értéket és érzelmet kapott a munkája és a hajdúnánásiak által. Mint fogalmazott: sem édesanyaként, sem városvezetőként nem hagyhatja azt, hogy a város értékei felelőtlen kezekbe kerüljenek. 

– Értékelve ezt a hatalmas örökséget, felfogva a felelősséget, ami ezzel jár, hiszem azt, hogy egy jó alap teremtődött meg az elmúlt 13 évben, egy nagyon erős értékrendet kapott a város és egy nagyon jó irányvonalon halad. Ez számomra vitathatatlan – jelentette ki. Hozzátette, természetesen vannak még megoldandó feladatok, de nyitottak azok az utak, amelyek által tovább fejlődhet a város. 

Nagyné Legény Ildikó
Forrás: Molnár Péter

Méltatlan Hajdúnánáshoz a helyi ellenzék ténykedése

Nagyné Legény Ildikó elmondta, kiegyensúlyozott, de nem minden esetben nyugodt a város: a 2019-es választások olyan felállást alakítottak a képviselő-testületben, ami bizonyos baloldali embereknek felhatalmazást adott arra, hogy mindenféle alantas módon megpróbálják ellehetetleníteni a Hajdúnánás vezetését, s hergeljék a helyieket. 

Azt gondolom, ez méltatlan Hajdúnánás lakosságához, a város képviselő-testületéhez. Az a felfokozott közhangulat, ami egy-egy felkapott és valótlan hír hallatán generálódik a városban, az nem ránk, hajdúnánásiakra jellemző. Itt olyan meghatározott értékek, olyan közbiztonság van, ami azt gondolom, hogy egy nyugodt, kiegyensúlyozott létet kell, hogy teremtsen számunkra

– nyomatékosította.

Hangsúlyozta, az érdemi munka az idősekről való gondoskodásról, a fiatalok helyben tartásáról, a stabil munkalehetőségek biztosításáról kell szóljon, hogy egy megfelelő életszínvonalat tudjon a városvezetés a hajdúnánásiaknak biztosítani. – Ehhez adottak a lehetőségeink. Egy erős, egy célt szolgáló képviselő-testülettel és a városlakók bizalmával a kitűzött célok elérhetőek – mutatott rá.

– Határozott vagyok abban, hogy az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve – és azzal a bizalommal, amit kaptam – alkalmas vagyok az előttem álló feladatok ellátására. Az elhivatottságom megkérdőjelezhetetlen, s megvan az a családi támogatás hozzá, amire szükségem van. Ezekkel felvértezve fogok nekivágni az önkormányzati választásnak és a legjobb tudásom szerint – ahogy eddig is tettem – kívánom továbbra is Hajdúnánást szolgálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában