Önkormányzat

2023.09.29. 14:10

Váratlan bejelentést tett Hajdúnánás polgármestere – videóval

Több mint két évtizede dolgozik a hajdúvárosért Szólláth Tibor.

Bekecs Sándor

Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere

Forrás: Napló-archív

Önkormányzati képviselőként, majd 2010-től polgármesterként, több mint két évtizede dolgozik a hajdúnánási közéletben Szólláth Tibor polgármester. 

A városvezető közel tizenháromévnyi polgármesterség után szeptember 29-én közösségi oldalán bejelentette: nem indul a 2024-es önkormányzati választásokon.

– Bő fél év múlva Európa parlamenti és önkormányzati választások lesznek. Ilyenkor egy regnáló hivatalt viselő embernek azért végig kell gondolni azt, hogy akkor ő hogyan és miképpen áll ehhez a következő időszakhoz. Huszonkét éve vagyok a közéletben, több tisztséget betöltöttem az évek alatt, melyek mindegyike megtiszteltetés volt számomra, és most is nagy tisztelettel köszönöm a város lakóinak a bizalmát, de nem kívánok az önkormányzati választáson indulni semmilyen pozícióért – jelentette ki a Hajdú Online megkeresésére Hajdúnánás polgármestere. 

Hozzátette, továbbra is kéri a hajdúnánásiak bizalmát, hogy az elmúlt közel 13 év dinamikus fejlődése továbbhaladjon és az az értékrend, amit ez idő alatt megerősített a jelenlegi városvezetés, továbbra is meghatározó legyen. – A sikeres munka folytatásához, Hajdúnánás sikeres fejlődésének koordinálására ajánlom Nagyné Legény Ildikó alpolgármester asszonyt – emelte ki.

Az eddigi eredmények megvédése, a dinamikus fejlődés fenntartása a cél

Szólláth Tibor hangsúlyozta: 1948 és 2010. között egy masszív irányvonal volt a városban, mely nem Hajdúnánás és lakosainak érdekeit szolgálta. – 13 évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy elérkezett a rendszerváltozás ideje és tulajdonképpen ennek a szellemiségében, ennek a jegyében terveztük meg akkor az előttünk álló feladatokat – idézte fel Szólláth Tibor. Mint kifejtette, újra partnerként tekintett egymásra a város és az itt lévő egyházközségek és a helyi közösségek.

Elindult egy olyan tervezés, ami alapjaiban gondolta végig azt, hogy mit kell egy ilyen alföldi mezővárosnak tennie ahhoz, hogy visszaszerezze az életképességét és a fenntarthatóságát. Ennek volt egy emblematikus eleme, amikor a művelődési házban több százan ültünk össze – munkások, nyugdíjasok, értelmiségiek –, s közösen fogalmaztuk meg céljainkat

 – emlékezett vissza.

Kiemelte, a kitűzött célokat sikeresen elérték, újszerű gondolkodás és hozzáállás indult el a városban. Ugyan a nagy áttörésnek még csak a kapujában állnak, de nyugodt szívvel adja át a stafétát. – Úgy gondolom, Nagyné Legény Ildikó alpolgármester asszony vezetésével, az új önkormányzati ciklusban ez meg fog történni. A Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc által határolt gazdasági centrum központjában vagyunk, így a következő választás tétje az, hogy ebből az épületből fogják-e irányítani a várost – mint ahogy az elmúlt 12 évben tettük az emberek megkérdezésével, az ők véleményük alapján a város fejlődése érdekében –, vagy egy szűk gazdasági érdekcsoport ragadja magához a hatalmat, mint ahogy az 2010 előtt volt – jegyezte meg Szólláth Tibor.

Nagyné Legény Ildikó alpolgármesterrel készült cikkünket hamarosan olvashatják a Hajdú Online oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában