Fejlesztés

2023.10.24. 15:00

Tovább bővül a debreceni kerékpárút-hálózat, mutatjuk, hogy merre

Mintegy 685 millió forintból épül több mint négy kilométer bicikliút. A beruházás előreláthatólag jövő májusban érhet a végéhez.

Gubányi Patrik

Már dolgoznak a helyszínen

Forrás: Molnár Péter

Egy régóta várt fejlesztés kezdődhet meg Debrecenben, hiszen a lakók legnagyobb örömére több mint négy kilométerrel bővítik Pallag kerékpárút-hálózatát, mintegy 685 millió forintból – jelentette be kedden kora délután Papp László polgármester a munkaterületen tartott sajtótájékoztatón.

– A fejlesztésnek köszönhetően a Pallagi út mentén már kiépített úthálózat összekapcsolódhat a városrész belterületi részével. 2020 augusztusában indítottuk el azt a pályázati eljárást, amelynek során a kerékpárút első üteme elkészülhetett. Csaknem 652 méter hosszon korszerűsítettük az utat a Móricz Zsigmond körút – Pallagi út – Benczúr Gyula utca között, egészen a gyógyszergyár gazdasági bejáratáig, ahonnan a bicikliút átnyúlhat majd a településrész nyugati oldalába a beruházás végeztével – részletezte.

A polgármester továbbá rámutatott, hogy Pallag olyan városrésze Debrecennek, mely nemcsak lakó, de oktatási és sportfunkcióval is rendelkezik. Ezért nagy előrelépés, hogy a településrész megközelítését kerékpárral is biztonságosan lehet megközelíteni a közeljövőben. 

Hozzátette: a munkálatokat várhatóan 2024 májusában fejezik be a szakemberek.

Debrecen, pallag, kerékpárút
Majer Tamás (balról) és Papp László 
Forrás: Molnár Péter

A helyiek már nagyon várták a fejlesztést

Majer Tamás önkormányzati képviselő felidézte, hogy korábban a helyiek nap mint nap megkérdezték tőle, hogy mikorra várható a bicikliút kiépítése. Éppen ezért hatalmas boldogsággal töltötte el, amikor megkapta az értesítést arról, hogy folytathatják a munkálatokat.

A politikus köszönetét fejezte ki Papp Lászlónak, hogy nagy figyelmet fordított arra, hogy a pallagiak szava eljusson a városvezetéshez. Hangsúlyozta: az útszakasz nemcsak kerékpárral, hanem gyalog is megközelíthető, ezért két legyet üthetnek egy csapásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában