Közlekedés

2023.10.22. 10:17

Segítséget nem, beszólogatást és dudálást viszont kapott a Debrecenben lerobbant sofőr – üzent a többi autósnak

A probléma végül megoldódott, de igen rögös út vezetett odáig.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Sajnos bármikor előfordulhat, hogy a legnagyobb csúcsban, a forgalom kellős közepén rohad le alattunk az autó: ilyenkor nem tehet mást a sofőr, mint hogy kirakja a vészvillogót és/vagy az elakadásjelzőt, és ha ez biztonságosan lehetséges, egyedül vagy egy kis segítséggel arrébb tolja a járművét, hogy az ne akadályozza túl sokáig a folyamatos közlekedést. Más kérdés viszont, hogy a többi autós hogyan kezeli a váratlan akadályt, erre jött nemrég egy negatív példa az egyik debreceni Facebook-csoportból. A posztoló egy ideig csak dudaszót és beszólogatásokat kapott segítség helyett, ezzel kapcsolatban üzent autóstársainak.

Ha valaki a szélső sávban vészvillogó használatával áll, az nem biztos hogy csak »úgy« leparkolt hanem előfordul hogy lerobbant a kocsija. A dudálásokkal, beszólogatásokkal nem segítettetek ma reggel a problémámon

– kezdte a bejegyzést a bajba került sofőr, aki emellett köszönetet mondott egy fehér autót vezető nőnek, amiért elsőként megkérdezte, tud-e segíteni valamiben. Ekkor szerencsére már úton volt a segítség, és néhány segítőkész sofőrrel együtt végül az autót is sikerült eltolniuk.

A posztból az nem derült ki, Debrecenen belül pontosan hol történt az eset. 

A kommentek között viszont felbukkant a fehér autót vezető nő, aki ezt válaszolta a lerobbant autósnak:

Igazából nem tudtam segíteni Neked, de örülök, ha a kérdésemmel kicsit megnyugtattalak. Kívánom a legjobbakat.

A történet tehát jó véget ért, de azért világosan rámutat, hogy azért nem árt egy kis tolerancia a mindennapi közlekedésben sem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában