Közlekdés

2023.10.27. 14:00

Két debreceni csomópontban is nagy változások jönnek a jövő héten – térképekkel

Kapacitásnövelő beruházásokat végez az önkormányzat a belvárosban.

Haon.hu

A Rákóczi utcán is módosul a forgalmi rend

Forrás: Google Street View

Debrecen önkormányzata folyamatosan vizsgálja a városi közlekedési csomópontok áteresztőképességének növelési lehetőségeit. Ennek érdekében

a Szent Anna utca és a Vármegyeháza utca, valamint a Rákóczi utca és a Csapó utca kereszteződésben közlekedési beavatkozások történnek – az időjárási viszonyok függvényében – október 30-án, valamint október 31-én

– közölte a polgármesteri hivatal.

A Szent Anna utca és a Vármegyeháza utca csomópontjának Szent Anna utcai ágán a meglévő balra-egyenes, egyenes és egyenes-jobbra sávok mellett önálló balra kanyarodó sávot, valamint a balra-egyenes sávból önálló egyenes sávot alakítanak ki a burkolati jelek felfestésével, valamint a jelzőlámpák programjának módosításával. A beavatkozásnak köszönhetően a járművek biztonságosabban tudnak majd a Vármegyeháza utca irányába balra kanyarodni, valamint a Piac utca irányába több gépjármű tud egyenesen tovább haladni. Akik korábban a kanyarodás miatt lassításra, vagy megállásra kényszerültek, azok számára így gördülékenyebbé válik a közlekedés – írják a közleményben.

Ezt a kapacitásnövelő beavatkozást – az időjárási viszonyok függvényében – október 30-án (hétfőn) végzik el.

debrecen közlekedés
Forrás: polgármesteri hivatal

A Rákóczi utca és a Csapó utca jelentős forgalmat lebonyolító csomópontjában a Csapó utca irányába történő balra haladás kapacitásának növelése érdekében a Rákóczi utcai ágon a belső önálló egyenes sávból balra-egyenes sávot alakítanak ki a burkolati jelek, valamint a jelzőlámpák programjának módosításával.

A beavatkozást követően a Csapó utca irányába két sávból is lehet majd balra kanyarodni. A Csapó utcán a Kölcsey utcai gyalogátkelőhelyig tart majd az új forgalmi sáv.

A kivitelezést, ugyancsak az időjárástól függően, október 31-én (kedden) végzik.

debrecen közlekedés
Forrás: polgármesteri hivatal

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában