Érték

2023.09.21. 13:20

Táblát kapott az öreg tölgy az új emlékparkban Csökmőn

B.Kiss Andrea

Forrás: B. Kiss Andrea

A Csökmői Hagyományőrző Egyesületnek és a Helyi Értéktár Bizottságnak köszönhetően emléktáblával jelölték meg azt az öreg kocsányos tölgyet, amit Trianon után öt évvel ültettek a nagy Magyarország hetvenkét vármegyéjéből hozott földbe az akkori levente egyesület tagjai. Így a közel száz éves fa a hazaszeretet, hazafiasság, összetartozás jelképe lett a településen.

Nagy Tibor polgármester beszélt erről szeptember 16-án, amikor Z. Nagy Tiborral, a Tájház, a Hagyományőrző Egyesület és a Helyi Értéktár Bizottság vezetőjével leleplezte a táblát. Mint mondta, a fentebb említett szervezetek kezdeményezték az emléktölgy helyi védettség alá helyezését, amit a képviselő-testület egyhangúan támogatott.

csokmo-tolgyfa-emlektabla
Forrás: B. Kiss Andrea

A tábla elhelyezése az első lépése ennek a folyamatnak. – Köszönet illeti ezért az egyesület vezetőségét, az értéktár bizottság valamennyi tagját, hogy figyelnek ezekre a helyi értékeinkre és nem hagyják őket elveszni – mondta beszédében a polgármester. A jeles eseményre az önkormányzat munkatársai a tölgyet körülvevő szoborparkot is felújították, amire szintén nagy szükség volt, hiszen a községi megemlékezések itt zajlanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában