Támogatás

2023.08.08. 16:21

Mutatjuk, mennyi pénzt kaphatunk iskolakezdésre Debrecenben

Az önkormányzattól azt is megkérdeztük, ki és mikor veheti igénybe idén a támogatást.

Szakál Adrienn

A „legdrágább” tanévkezdés jellemzően az első osztályosoké

Forrás: Napló-archív

Augusztusban a legtöbb család pénztárcájában új rekesz nyílik a közelgő tanévkezdés kiadásaihoz. A legtöbb kiadás rendszerint azokat a szülőket terheli, akiknek gyermekei az általános iskola első osztályaiban kezdenek szeptemberben. A Haon a debreceni önkormányzatot kérdezte a részletekről. Mint közölték, évek óta segítséget nyújtanak a rászoruló családoknak az iskolakezdés költségeihez.

Az önkormányzat a költségvetése terhére iskolakezdési támogatást állapít meg annak a debreceni bejelentett lakóhellyel rendelkező kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg a 67 ezer 300 forintot, gyermekét egyedül nevelő kérelmező esetében a havi 89 ezer 200 forintotot, feltéve, ha a család legalább egy nappali oktatás rendje szerint tanulmányokat folytató gyermeket nevel – összegezték.

A támogatás összege gyermekenként ebben az évben is 9 ezer 600 forint, a kérelmeket július 1. és október 31. között lehet benyújtani. 

Közölték azt is, hogy az igénylők a támogatásról a város honlapján találhatnak tájékoztatást, illetve a Szociális Osztály ügyfélszolgálatán (Új Városháza, Kálvin tér 11. szám, 6-os ablak) kérhetnek felvilágosítást és az igényléshez szükséges formanyomtatványt, mely a www.debrecen.hu honlapról is letölthető.

– A Debreceni Karitatív Testület az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus hónapban tanszergyűjtést szervez. Az így összegyűlt tanszerek további rászoruló iskoláskorú gyermekekhez kerülnek, enyhítve ezzel a családok iskolakezdéshez kapcsolódó terhein – tudatták válaszlevelükben.

Továbbra is ingyenes a tankönyv

A köznevelésben és a szakképzésben 2020 óta ingyenesek a tankönyvek a nappali tagozatos diákok számára, így a következő tanévben sem kell majd fizetniük. Mint arról korábban beszámoltunk, az ingyentankönyv-program 2013-ban indult el, és szociális alapon a diákok 54 százalékát mentette fel a több tízezer forintos kiadás alól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában