Virágkarnevál

2023.08.02. 15:31

Dínó, időutazás és sok-sok program lesz az idei Galibán Debrecenben

Tizenkettedik alkalommal várja látogatóit a Galiba Gyermekfesztivál, a Debreceni Virágkarnevál kísérőprogramja.

Nagy Emese

A LESZ DANCE Tánciskola növendékei adtak műsort a sajtótájékoztatón

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Virágkarnevál családokra fókuszáló eseménye, a Galiba Gyermekfesztivál négy napon keresztül közel 200 ingyenes, izgalmas és interaktív programot biztosít a gyerekek számára az ország egyetlen klasszikus vidámparkjában augusztus 17. és 20. között – hangzott el az esemény keddi beharangozó sajtótájékoztatóján.

Széles Diána alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a város vezetősége számára a családok kiemelt célcsoportnak számítanak, ezért is tartotta fontosnak évekkel ezelőtt, hogy Debrecen egyik talán legfelkapottabb eseményén is előtérbe kerüljenek a családok és a gyermekek.

Azt szeretnénk elérni, hogy minél több debreceni gyermek érezze át a Debreceni Virágkarnevál hangulatát, érezze át azt, hogy ez csak róluk szól. Az ilyen rendezvények mutatják meg igazából azt, hogy a városnak milyen fontos a közösség, és az, hogy minden itt lakó megtalálja a saját ízlésének megfelelő programot

– fogalmazott. Hozzátette, a tavalyi évben 15 ezer látogatója volt a Galibának. Ez a szám minden bizonnyal idén csak nőni fog, többek közt azért, mert jelenleg is nagyon sok turista van a városban, éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, 2023-ban a programok angol nyelven is elérhetők lesznek.

Debrecen, Galiba Fesztivál, virágkarnevál
Széles Diána alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

4 méter hosszú, és 2 méter magas dínó

Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. programigazgatója megjegyezte, a mostani fesztivál fő témája az időutazás.

Nem maradnak el a kézműves foglalkozások, a sportbemutatók, a színpadi produkciók és a koncertek sem, melyeket a 65 éves Nagyerdei Kultúrpark vidámparkjának különleges atmoszférája tesz garantáltan emlékezetessé

– mondta. Megjegyezte, a programok nyújtotta időutazás során a gyerekek visszacsöppennek a régmúlt eseményeibe, miközben bepillantást nyernek a jövőbe, így megtalálhatják a kapcsolatot a múlt, a jelen és a jövő között.

Debrecen, Galiba, virágkarnevál
Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. programigazgatója
Forrás: Kiss Annamarie

– A Galiba Gyermekfesztivál legmenőbb programeleme a Ripp-Ropp dínó show, ahol megelevenedik egy 4 méter hosszú, és 2 méter magas egykori gigantikus élőlény, a Jurassic World: Blue VR által pedig az új filmszéria legbarátságosabb ragadozójának társaságában lehet felfedezni a virtuális őslényparkot. Ugyanebben a tematikában egészen biztosan a gyerekek kedvence lesz a 10D dínós mozi vagy a dínófestés – részletezte a programigazgató.

Barokk körhinta, Apollo-X

Király István, a Debreceni Kultúrpark műszaki vezetője további izgalmas elemeket mutatott be. Hamarosan megérkezik a barokk körhinta, amit augusztus 16-ig a 14 év alatti debreceni lakosok ingyen tudnak majd használni. – Ezenkívül több mint 20 berendezésünk fogja szórakoztatni az ideérkezőket, többek közt az Apollo-X, ami felújítva, hosszas várakozás után tér vissza a vidámparkba – hangsúlyozta.

Az eseményen elhangzott, „A legcukibb program” cím várományosa a Tranzit-Food által támogatott Csibém Csubefutam neves viselő futóbicikli verseny, ahol a 2-5 éves totyogók két kerékre pattannak, és összemérik ügyességüket a vidámpark KRESZ-pályáján.

Debrecen, Galiba, virágkarnevál
Király István, a Debreceni Kultúrpark műszaki vezetője
Forrás:  Kiss Annamarie

Ismertették, a látogatók számára a gyermekfesztivál minden napján különleges élményt nyújt majd a vezetett vidámparki élménytúra, melynek során a résztvevőknek lehetőségük nyílik megismerkedni az idén 65 éves születésnapját ünneplő Nagyerdei Kultúrparkkal. A túra kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt tartogat izgalmakat, hiszen megtudhatnak számos érdekességet a nosztalgikus játékokról, az újításokról, és megismerhetik a vidámpark gazdag történelmét, mely már több mint hat évtizede szórakoztatja az embereket. Sőt, esténként megelevenednek a játékok: többek között az esti vidámparkozás, a led- és robotshow, a galiba diszkó, a csillagles és a mini planetárium tölti meg az éjszakát fényekkel.

A fesztiválon – a szórakoztató játékok mellett – minden évben fókuszba helyezik a zenei programokat, melyek visszaadják a Debreceni Virágkarnevál belvárosi hangulatát. A Galibán fellép többek között az Iszkiri zenekar, a Debreceni Zenede Gyermek Fúvózenekara, a Helyőrségi és a Készenléti Rendőrség Zenekara, de igazi New Orleans-i örömzenével is készül a Debrecen Dixieland Jazz Band. Mindezek mellett, a Galiba négy napja alatt bárhol és bármikor feltűnhetnek a vásári komédiások, és az Agyagbanda zenekar csodálatos csörömpölése tölti meg vásári attrakciókkal a játékok körüli tereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában