Környezet

2023.08.24. 15:33

A CATH esővízgyűjtő hordókkal támogatja a debreceni lakosságot

Haon.hu

Összesen 100 esővízgyűjtő hordót adományozott Debrecen lakosságának a CATH (Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.), a CATL 100 százalékos tulajdonéban lévő magyarországi leányvállalata, ezzel is támogatva a városban élőket az esővíz környezetbarát újrafelhasználásában. Mint az az erről szóló sajtóközleményben olvasható, a vállalat elkötelezett a fenntarthatóság és a helyi közösségek segítése iránt, ezért is tartotta fontosnak, hogy az önkormányzat zöld kezdeményezésében szerepet vállaljon.

A Debrecen önkormányzatának kezdeményezésére indított akció keretében összesen 485 darab nagy méretű vízgyűjtő hordót osztanak szét a következő hetekben a város lakosai között. A kezdeményezéshez több helyi vállalat, köztük a CATH is csatlakozott azzal a céllal, hogy az esővíz fenntartható módon történő újrafelhasználását elősegítő kezdeményezést támogassa. A CATH 100 esővízgyűjtő hordót adományozását vállalta, összesen 2,3 millió forint értékben. Ezeket az önkormányzat a Debrecen déli városrészében élőknek juttatja el szeptember folyamán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában