Sajtótájékoztató

2024.05.29. 16:06

Gyalogosokat és bicikliseket szólít meg a baloldal

Több teret a gyalog és biciklivel közlekedőknek címmel tartott sajtótájékoztatót Mándi László, az Összefogás a Cívisvárosért polgármesterjelöltje és Olajos Vajk képviselőjelölt Debrecenben, a Honvéd utca és a Dózsa György utca kereszteződésénél szerdán.

Haon.hu

Olajos Vajk úgy fogalmazott, Debrecen jelenlegi városvezetősége továbbra is adósa a helyieknek, hogy egy normális közlekedési rendszert állítson fel. – Mindennapi tapasztalat, a kereszteződésekben annyi autó próbál átjutni a villogó zöld jelzésen, hogy utána beszorulnak a kereszteződésbe, és ezzel az áthaladó gyalogosforgalmat akadályozzák. Debrecen útjai túlterheltek, és már nem tudnak hova bővülni. Ha megválasztanak minket, első lépésünk lesz, hogy létrehozzunk egy elkerülő utat Debrecen körül, hogy az ipari forgalom a városon kívülre kerüljön, és Debrecent visszaadjuk a lakosoknak – mutatott rá.

Mándi László, a Momentum politikusa, az összefogás polgármesterjelöltje
Mándi László, a Momentum politikusa, az összefogás polgármesterjelöltje
Forrás: Molnár Péter

– Debrecennek az áteresztőképessége anélkül nem bővíthető jelentősen, hogy házakat ne rombolnának le, vagy zöldterületeket ne vennének el a debreceniektől, mi ezt nem támogatjuk – hangsúlyozta Mándi László.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában