Megvan a kivitelező

2023.07.12. 16:05

Szupermodern általános iskola épül Józsán

Megvan a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye beruházásának kivitelezője.

Bekecs Sándor

Debreceni vállalkozás építheti fel a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye józsai általános iskoláját – derült ki a Közbeszerzési Értesítő július 11-i számából. A Szent György Római Katolikus Általános Iskola kivitelezését mintegy nettó 2 milliárd 450 millió végzi el a nyertes kivitelező. 

Debrecen Józsa iskola látványterv
Az épület látványterve
Forrás: dnyem.hu-archív

A 16 osztályos általános iskola modern vonalakat követő, visszafogott, a városképbe illeszkedő négyszintes épület lesz.

A legalsó szintet félig a talajba süllyesztve kivitelezik, betartva az épületmagasságra előírt értéket. Ezen a szinten alakítják ki az udvarkapcsolatot, ahol az udvari játékok és a füvesített labdarúgópálya kap helyet.

Az épület teljesen akadálymentesített lesz, a tűz esetén is használható akadálymentes lifttel együtt. Az iskola épületével egybeépítve tornacsarnokot is kialakítanak. A földszinten tálalókonyha, karbantartó műhely, étterem és büfé, erőnléti terem és tornacsarnok lesz majd a szükséges helyiségekkel.  

Az I. emeleten egy nagy központi aula, igazgatási, nevelőtestületi irodák, kápolna, könyvtár, a tornateremhez szükséges öltözőblokkok találhatóak majd. A II. és a III. emeleten alakítják ki a 16 osztály számára szükséges csoportszobákat, tantermeket, szaktantermeket. Az udvaron 3 db parkoló lesz: egy mozgáskorlátozott, egy elektromos töltőhellyel ellátott és egy gazdasági parkoló. Az iskola udvarán a parkosítás mellett játszótéri játékokat helyeznek el. Az épülethez szükséges további 50 darab parkoló kialakítása közterületen történik. Az épület fűtési energiájának előállítását levegő-víz hőszivattyú rendszer biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában