Éjszakai fürdőzés

2023.07.30. 14:47

Igazi bulihangulat kerekedett a szoboszlói fürdőben a Strandok éjszakáján – fotókkal, videóval

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezték a Strandok éjszakáját július 29-én, szombaton.

Kiss Dóra

Tűzzsonglőrök kápráztatták el a fürdőzőket

Forrás: Tóth Imre

Az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből, Hajdú-Biharból Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúnánás és Hajdúszoboszló várta éjszakai fürdőzésre vendégeit. Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatója a Hajdú Online-nak úgy fogalmazott, várakozáson felüli volt a vendégszám szombat éjszaka, több mint ezren voksoltak a szoboszlói fürdőre ezen a különös éjjelen. Fényshow-val és tűzzsonglőrökkel várták a vendégeket, valamint kétszer is volt hullámverés az éjszaka folyamán.

Nekünk különösen fontos a Strandok éjszakája, hiszen a Hungarospa Közép-Európa legnagyobb fürdője révén nem csupán csatlakozott a szövetség által megszervezett programhoz, nálunk ennek több évtizedes tradíciója van, évente többször megszervezzük az éjszakai fürdőzést

– mondta.

Hungarospa, Hajdúszoboszló, strandok éjszakája
Czegle-Pinczés Enikő vezérigazgató
Forrás: Napló-archív

Születésnapot is ünnepeltek

A vezérigazgató arra is kitért, a szombati nap más alkalomból is különleges volt számukra. Ezen a napon ünnepelték ugyanis a fürdő 96. születésnapját, ezért különböző programok voltak az egyébként sem unalmas fürdő területén. Különböző játékokkal, koncerttel várták a kilátogatókat. S bár délután háromszor is volt zápor, a vendégek eltántoríthatatlanok voltak, a medencékben, nyugodtan várták meg, míg a nyári esőzés eláll. Estére pedig az időjárás is megkegyelmezett nekik, így a programokat kint tudták megtartani. 

– Azt hittük, inkább az idősebb korosztály jön el hozzánk, de rengeteg fiatal volt, így igazi bulihangulat kerekedett – osztotta meg. 

A napközbeni látogatószámba se kavart be a júliusi szél, a „rossz” idő ellenére, több mint 10 ezer ember lépte át a komplexum valamelyik kapuját, mi több, szombaton 16 ezer szolgáltatást értékesítettek.

Czegle-Pinczés Enikőtől azt is megtudtuk, hogy csak júliusban 200 ezer vendégéjszakát töltöttek el Hajdúszoboszlón, tavaly egész évben volt 1 millió 100 ezer volt ez a szám.

Üzent a polgármester

Videóüzenetben köszöntötte fel szombaton a 96. születésnapját aznap ünneplő hajdúszoboszlói strandot Czeglédi Gyula. A polgármester, aki évtizedekig vezette a Hungarospát, elmondta, örül neki, hogy rengeteg turista van a fürdőben, de rövid köszöntőjében a dolgozóknak, valamint a vezetőknek is boldog születésnapot kívánt.

                           

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában